Vi må ufarliggjøre digitalisering som begrep

15.02.2019

Vi må ufarliggjøre digitalisering som begrep

Digitalisering er kommet for å bli og vil åpne opp nye markedsarenaer for våre medlemsbedrifter, sa næringspolitiske direktør Tore Strandskog under NELFOs årskonferanse, som mener det er viktig å ufarliggjøre begrepet.

– I lang tid har vi sydd sammen IKT-systemer til helhetlige løsninger i kombinasjon med bl.a. smarttelefoner og nettbrett Med digitalisering blir markedet mer forbrukerstyrt slik at konsumenter får større innflytelse på markedsutviklingen og kundeopplevelsen, sier Strandskog.

– Vår bransje er midt i smørøyet av denne utviklingen. Vi er daglig i kontakt med sluttbruker og mange av våre medlemsbedrifter har tilegnet seg god kunnskap om digitalisering. Vi har et stort utviklingspotensial og flere samfunnsmessige gode teknologiske løsninger med grunnpakker som kan tilpasses bedrifter, boliger for unge, barnefamilier, eldre.

Kompetanseheving
– Et viktig stikkord under konferansen var kompetanseheving. Vi må bli flinkere på å rekruttere lærlinger, forsterke fagutdanningen og styrke NELFOs fagkonsept. Vi må også rekruttere bredere og knytte til oss medarbeidere med ingeniør- og sivilingeniørkompetanse. Utviklingen viser at vi trenger medarbeidere med mer høyspentkompetanse for å dekke markedets behov, sier Strandskog. Han ser med glede at flere unge mennesker ønsker å starte sin yrkeskarriere i medlemsbedriftene.

– Det krever at vi er tiltrekkende nok og er i stand til å kommunisere med våre fremtidige arbeidstakere som kan digitalisering til fingerspissene. Vi som har passert middagshøyden og er analoge i vår tankeprosess, må slippe dem til å gi dem interessante arbeidsoppgaver. Vi må være ydmyke og erkjenne at deres kunnskap kan bli en berikelse for vår vekst Kompetansen som de besitter er viktig for å utvikle oss videre.

Digitalisering går i ekspressfart
CEO Michael Jacobs i Atea kom i sitt foredrag inn på at digitaliseringen går i ekspressfart. Mangel på lærerkrefter og dyktige fagarbeidere er en hemsko for å realisere gode digitaliseringsprosjekter.

– Når ikke våre utdanningsinstitusjoner klarer å lære fra seg alt av teknologiske nyvinninger, får det konsekvenser for de som skal bekle digitaliseringsoppgaver i arbeidslivet. V må koble akademia (utdanningsinstitusjonene) mye tettere sammen med våre medlemsbedrifter. Markeder og teknologien går så raskt at utdanningsinstitusjonene ikke klarer å omstille seg. Vi må tette dette gapet og integrere bedriftsintern opplæring sammen med teknologi, markedsutvikling og skole.

Tenk utenom det tradisjonelle bedriftstankesettet
Strandskog mener bedriftene ikke må være redd for å lære seg nye teknologier og utnytte markedspotensialet.
– Vi må være nysgjerrige, drive med innovasjon og tenke utenom det tradisjonelle bedriftstankesettet. De som gjør noe her blir innovatører, mens de som forblir ved sin lest blir museumsvoktere. Her må vi utnytte time-to-market og forsterke vår posisjon. Vi må gå ut av boksen og sprenge grenser. Samtidig er det viktig å rekruttere bredere og få flere kvinner til å velge elektrofaglig utdannelse.

Bjelleku
– Som medlemsorganisasjon er det vår oppgave er å være en bjelleku som går foran og viser vei i forhold til nye teknologiske løsninger og innovasjoner. Overfor våre medlemsbedrifter må vi anskueliggjøre mulighetsrommet som er her nå. Vi må utnytte det maksimalt slik at vi vokser i takt med utviklingen og oppnår stordriftsfordeler, avslutter Strandskog.

Artikkelarkiv

2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | februar - mai

Nyheter

Svart sprutsikker stikkontakt

Svart sprutsikker stikkontakt

Svart sprutsikker jordet stikkontakt IP44 med barnevern og klapplokk.

Les mer »

ELKO 314 dimmer

ELKO 314 dimmer

314 LED dimmer er konstruert for LED og lave laster men kan også benyttes til glødelamper, halogen og elektroniske trafoer.

Les mer »

QADDY® – din nye kabelvogn!

QADDY® – din nye kabelvogn!

Vi kaller kabelvognen for QADDY®, og har utviklet den for å forbedre arbeidsforholdene for deg.

Les mer »

Steinel RS Pro LED 5100 Connect

Steinel RS Pro LED 5100  Connect

Ny sensorarmatur fra STEINEL med Bluetooth mesh-teknikk

Les mer »

Les flere nyheter »

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert!
Meld deg på vår nyhetsbrevliste idag.

Meld inn

Kontakt oss

Otra Norge AS
Nedre Eikervei 65
Postboks 1 - 3001 Drammen
Tlf: 32 86 10 50 - marketing@otranorge.no

www.otranorge.no

Nexans

Hopp over seksjon - Til hovedinnhold - Topp

Til toppen av siden

Hjem Sideoversikt Kontakt oss
Otra Norge AS Otra Norge Webshop

Topp

Otra Norge AS © 2007-19