Vi må ufarliggjøre digitalisering som begrep

15.02.2019

Vi må ufarliggjøre digitalisering som begrep

Digitalisering er kommet for å bli og vil åpne opp nye markedsarenaer for våre medlemsbedrifter, sa næringspolitiske direktør Tore Strandskog under NELFOs årskonferanse, som mener det er viktig å ufarliggjøre begrepet.

– I lang tid har vi sydd sammen IKT-systemer til helhetlige løsninger i kombinasjon med bl.a. smarttelefoner og nettbrett Med digitalisering blir markedet mer forbrukerstyrt slik at konsumenter får større innflytelse på markedsutviklingen og kundeopplevelsen, sier Strandskog.

– Vår bransje er midt i smørøyet av denne utviklingen. Vi er daglig i kontakt med sluttbruker og mange av våre medlemsbedrifter har tilegnet seg god kunnskap om digitalisering. Vi har et stort utviklingspotensial og flere samfunnsmessige gode teknologiske løsninger med grunnpakker som kan tilpasses bedrifter, boliger for unge, barnefamilier, eldre.

Kompetanseheving
– Et viktig stikkord under konferansen var kompetanseheving. Vi må bli flinkere på å rekruttere lærlinger, forsterke fagutdanningen og styrke NELFOs fagkonsept. Vi må også rekruttere bredere og knytte til oss medarbeidere med ingeniør- og sivilingeniørkompetanse. Utviklingen viser at vi trenger medarbeidere med mer høyspentkompetanse for å dekke markedets behov, sier Strandskog. Han ser med glede at flere unge mennesker ønsker å starte sin yrkeskarriere i medlemsbedriftene.

– Det krever at vi er tiltrekkende nok og er i stand til å kommunisere med våre fremtidige arbeidstakere som kan digitalisering til fingerspissene. Vi som har passert middagshøyden og er analoge i vår tankeprosess, må slippe dem til å gi dem interessante arbeidsoppgaver. Vi må være ydmyke og erkjenne at deres kunnskap kan bli en berikelse for vår vekst Kompetansen som de besitter er viktig for å utvikle oss videre.

Digitalisering går i ekspressfart
CEO Michael Jacobs i Atea kom i sitt foredrag inn på at digitaliseringen går i ekspressfart. Mangel på lærerkrefter og dyktige fagarbeidere er en hemsko for å realisere gode digitaliseringsprosjekter.

– Når ikke våre utdanningsinstitusjoner klarer å lære fra seg alt av teknologiske nyvinninger, får det konsekvenser for de som skal bekle digitaliseringsoppgaver i arbeidslivet. V må koble akademia (utdanningsinstitusjonene) mye tettere sammen med våre medlemsbedrifter. Markeder og teknologien går så raskt at utdanningsinstitusjonene ikke klarer å omstille seg. Vi må tette dette gapet og integrere bedriftsintern opplæring sammen med teknologi, markedsutvikling og skole.

Tenk utenom det tradisjonelle bedriftstankesettet
Strandskog mener bedriftene ikke må være redd for å lære seg nye teknologier og utnytte markedspotensialet.
– Vi må være nysgjerrige, drive med innovasjon og tenke utenom det tradisjonelle bedriftstankesettet. De som gjør noe her blir innovatører, mens de som forblir ved sin lest blir museumsvoktere. Her må vi utnytte time-to-market og forsterke vår posisjon. Vi må gå ut av boksen og sprenge grenser. Samtidig er det viktig å rekruttere bredere og få flere kvinner til å velge elektrofaglig utdannelse.

Bjelleku
– Som medlemsorganisasjon er det vår oppgave er å være en bjelleku som går foran og viser vei i forhold til nye teknologiske løsninger og innovasjoner. Overfor våre medlemsbedrifter må vi anskueliggjøre mulighetsrommet som er her nå. Vi må utnytte det maksimalt slik at vi vokser i takt med utviklingen og oppnår stordriftsfordeler, avslutter Strandskog.

Artikkelarkiv

2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | februar

Nyheter

Robust og kompakt skjøtemaskin

Robust og kompakt skjøtemaskin

Mini-6ST, fra FiberFox er en av de beste og mest brukervennlige kjernesentrerende skjøtemaskinene på markedet.

Les mer »

Kombihammer

Kombihammer

Kombihammer SDS-MAX DHR400ZKU 2X18V

Les mer »

Acti 9 iID B type SI jordfeilbryter

Acti 9 iID B type SI jordfeilbryter

Schneider Electric lanserer Acti9 iID B type SI jordfeilbryter, som er spesielt egnet for industrielle applikasjoner og for bruk i kombinasjon med frekvensomformere. Acti 9 iID B type SI jordfeilbryter er spesielt viktig for å beskytte mennesker når frekvensomformeren er koblet til nettverket og fungerer «normalt».

Les mer »

TAP16R

TAP16R

TAP16R elektronisk termostat er spesielt utviklet for å tilfredsstille kravene i det nye ECO-design direktivet.

Les mer »

Ny sensorarmatur fra STEINEL med Bluetooth mesh-te

Steinel RS Pro LED 5100 Connect

Nå tar Steinel neste steg i utviklingen av armaturer med sensor og trådløs kommunikasjon.

Les mer »

Les flere nyheter »

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert!
Meld deg på vår nyhetsbrevliste idag.

Meld inn

Kontakt oss

Otra Norge AS
Nedre Eikervei 65
Postboks 1 - 3001 Drammen
Tlf: 32 86 10 50 - marketing@otranorge.no

www.otranorge.no

Nexans

Hopp over seksjon - Til hovedinnhold - Topp

Til toppen av siden

Hjem Sideoversikt Kontakt oss
Otra Norge AS Otra Norge Webshop

Topp

Otra Norge AS © 2007-19