EVLink Smart Wallbox til 121 garasjeplasser

09.05.2019

 EVLink Smart Wallbox til 121 garasjeplasser

Stadig flere borettslag ser verdien av å investere i elbilladeranlegg. I forbindelse med byggingen av nytt garasjeanlegg har Brøttet borettslaget i Drammen valgt å installere EVlink Smart Wallbox med god kapasitet til samtlige 121 garasjeplasser. Leveransen er en av Schneider Electrics største i Norge innenfor privatmarkedet.

Da borettslaget besluttet å investere i nytt garasjeanlegg inkluderte de like gjerne ladepunkter til samtlige enheter, selv om ikke på langt nær alle har behov for det i dag. Valget falt på EVlink Smart Wallbox fra Schneider Electric.

– Borettslag og sameie har for alvor fått øynene opp for at dette er en klok investering og at verdien på garasjeanlegget øker med ladeanlegg, sier Andreas Hansen, installasjonssjef i Wilh. Kolstad AS, en tradisjonsrik elektroentreprenør i Drammen, med aner tilbake til 1920, som har stått for elektroarbeidet i Brøttet.

Premontering av ladebokser ble gjort av Patrick M.Z. Hansen og Oscar Weum hos Wilh. Kolstad

Hver sin smartboks
Otra har vært ansvarlig for hele leveransen av de 121 ladeboksene fra Schneider Electric, og installasjonen ferdigstilles i april. Da har samtlige boenheter fått hver sin EVlink Smart Wallbox. – Her er det installert ladere med inntil 7,4 kW/32 ampere, så de får mulighet til å lade ganske raskt, sier Hansen. EVlink Smart Wallbox har et effektområde som strekker seg helt opp til 22 kW. Med EVlink Wallbox 22 kW lader du opptil 10 ganger raskere enn med stikkontakten i veggen, det vil si at du trenger 20 minutters ladetid for å oppnå en kjørerekkevidde på ca. 40 km. Laderne er kompatible med alle elbiler med type 1- og type 2-kontakter.

Dynamisk energistyring - utnytter all ubrukt energi til lading
EVlink Smart WallBox er et sømløst fulldynamisk ladesystem, som gir full utnyttelse av all tilgjengelig kapasitet til enhver tid og som fordeler tilgjengelig effekt mellom bilene. Laderen tilpasser seg automatisk det totale energiforbruket til el-anlegget.
– En god energistyring sørger for at for at flere biler kan lade samtidig på begrenset tilgjengelig effekt, sier Hansen. Det er heller ingen begrensning i antall ladepunkter som kan tilknyttes energistyringen, sier Hansen.

Sterk på support
– EVlink er det ladesystemet vi bruker mest. Schneider Electric er en solid leverandør som leverer god kvalitet og kompetanse på omradet, sier Hansen.

Fritt valg av ladeoperatør
Det er ikke nødvendigvis alle i et borettslag eller sameie som har elbil, og for de som har er det stor variasjon i bruken. Derfor er det viktig å ha en nøyaktig oversikt over hver bruker sitt strømforbruk, for å kunne fordele strømregningen på en rettferdig måte. – Det vanligste er å knytte seg til et 3. partsfirma, en ladeoperatør, som tar seg av registrering og fakturering, sier Hansen. Fordi EVlink Smart Wallbox bruker åpne kommunikasjonsprotokoller, som både Modbus og OCPP 1,6, står borettslaget fritt i valg av aktør for å drifte anlegget med registrering og fakturering, uten involvering av hardwareleverandør.

Les mer om SMART LADING

Se video - klikk her

Artikkelarkiv

2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | februar - mai

Nyheter

Svart sprutsikker stikkontakt

Svart sprutsikker stikkontakt

Svart sprutsikker jordet stikkontakt IP44 med barnevern og klapplokk.

Les mer »

ELKO 314 dimmer

ELKO 314 dimmer

314 LED dimmer er konstruert for LED og lave laster men kan også benyttes til glødelamper, halogen og elektroniske trafoer.

Les mer »

QADDY® – din nye kabelvogn!

QADDY® – din nye kabelvogn!

Vi kaller kabelvognen for QADDY®, og har utviklet den for å forbedre arbeidsforholdene for deg.

Les mer »

Steinel RS Pro LED 5100 Connect

Steinel RS Pro LED 5100  Connect

Ny sensorarmatur fra STEINEL med Bluetooth mesh-teknikk

Les mer »

Les flere nyheter »

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert!
Meld deg på vår nyhetsbrevliste idag.

Meld inn

Kontakt oss

Otra Norge AS
Nedre Eikervei 65
Postboks 1 - 3001 Drammen
Tlf: 32 86 10 50 - marketing@otranorge.no

www.otranorge.no

Nexans

Hopp over seksjon - Til hovedinnhold - Topp

Til toppen av siden

Hjem Sideoversikt Kontakt oss
Otra Norge AS Otra Norge Webshop

Topp

Otra Norge AS © 2007-19