ACR Elektro AS har travle dager med en rekke rehabiliteringsprosjekter

av Kristin Bredesen

ACR Elektro AS er en av Sonepar sine største kunder i Bærum, det har de vært helt siden oppstarten i 1986. Bedriften holder til i Bjerkelundsveien 5 på Jar i Bærum, og teller 14 ansatte.

Firmaet ble drevet av Arne Cato Jensen og Rune Natås. Når Jensen gikk av med pensjon kom Bent Carlen inn på eiersiden, han er godt fornøyd med det tette samarbeidet med Sonepar sin avdeling i Bærum.

Grossisten for den kresne kunden
Vi handler alt gjennom Sonepar og har brukt de fra dag én. Her møter vi dyktige folk som gir den servicen vi trenger, og som kundene våre krever. Leveransene går raskt og smidig, akkurat slik vi vil ha det, sier Carlén.

Bent Carlen i ACR Elektro er godt fornøyd med det tette samarbeidet med Sonepar sin avdeling i Bærum. Foto: Tore Skaar

Spennende prosjekter
ACR Elektro AS har travle dager med en rekke rehabiliteringsprosjekt både innenfor næring og for privatmarkedet. Mange av betydelig størrelse, i kombinasjon med service og et og annet nybygg.

Vi er heldige og får jobbe på mange spennende prosjekter, herunder en del betydelige villaprosjekter, men i det store og hele er den typiske kunden alt fra større selskaper til fru Hansen som skal bytte en stikkontakt, sier Carlén.

Lovende markedsutsikter
Som så mange andre har de kjent på volatiliteten i markedet gjennom Corona-tiden, fra et lovende aktivitetsnivå til bråstopp – og tilbake igjen. Derfor er det ekstra tilfredsstillende når markedet endelig tar seg opp.

2019 og 2020 er de beste årene vi har hatt noensinne. Første halvår 2021 har det imidlertid vært svært stille, men nå kjenner vi endelig at det løsner: Forespørslene øker og eksisterende kunder skal ha gjort stadig mer, bestillingene er større og volumet på jobbene øker. Lavere privat forbruk og mindre reising gjør at folk flest investerer mer i boligene sine, og når beslutningen om å rehabilitere først er tatt, virker det som om kundene har mer midler å bruke enn før, det slår positivt ut for oss, så i det store og hele er utsiktene betraktelig bedre nå enn i våres. Det største prosjektet vi holder på med nå er ny driftsbygning til Asker kirke, så er vi akkurat ferdig med et bygg for Asker kommune, Lensmannslia 4, i tillegg til rehabilitering av Norconsult sitt hovedkontor i Sandvika. Trenden er at produktene skal være så smarte som mulig, og høye strømpriser gir selvfølgelig et ekstra incitament til å velge strømsparende produkter. For eksempel er det mange kunder som ønsker å bytte alle downlights til LED. Produktmessig er det en jungel av smarte produkter å velge mellom. Vi prøver å holde oss til noen faste seriøse leverandører, forteller Carlén.

Rekruttering
Når telefonen ringer og jobbene renner inn er den største utfordringen som oftest mangel på montører.

Det er generelt mangel på fagfolk i bransjen og ikke alltid like lett å få tak i gode montører. Derfor satser vi på lærlinger, og hoveddelen av rekrutteringen vår skriver seg herfra. Vi har for tiden tre lærlinger. Vi har lang og god erfaring med å ta inn flinke ungdommer som utvikler seg til dyktige medarbeidere, avslutter han.

Artikler i samme kategori

Sinusmagasinet er et magasin for elektrobransjen som utgis av Sonepar