Bærbart batteri: Kapp 3000 stendere eller se på TV i 30 timer

av Kristin Bredesen

Festools SYS-Powerstation lanseres til sommeren og retter seg mot håndverkere og hytteeiere. Det bærbare batteriet kan belastes med opptil 11.000 watt.

For håndverkere flest er det fremdeles verktøy med ledning som gjelder, selv om de batteridrevne nærmer seg proffmarkedet mer og mer. Nye batteripakker lanseres til stadighet, nå lover Festool enklere planlegging av arbeidet på byggeplassen. Med den «bærbare stikkontakten» SYS-PowerStation trenger man ikke jakte på strøm på en stund: Den kompakte og mobile løsningen lagrer 1500 wattimer energi, tilstrekkelig for en hel arbeidsdag til de fleste bruksområder.

Nok strøm til alle

Med 3.680 watt permanent effekt og opptil 11.000 watt kortvarig effekt gir batteriet nok energi til å drive alle strømdrevne verktøy, inklusive støvsugere, større sager og borhammere, uten tap av ytelse, som en vanlig 230 V stikkontakt, lover produsenten.

Hyttebatteri

For å gi en bedre indikasjon på ytelsen har grossisten Motek satt opp en liste over hva det 16 kilo tunge batteriet med hank kan gi strøm til:

• En støvsuger og PLANEX slipemaskin kan brukes til å pusse en overflate på mer enn 200 m2.
• Arbeidslampen SYSLITE Duo kan brukes i mer enn 16 timer.
• Ca. 22 x 18 V 4,0 Ah batteripakker kan lades helt opp.
• Du kan se på en 49-tommers TV i mer enn 30 timer.
• Ca. 240 kopper espresso eller 135 kopper kaffe kan tilberedes av en kapselmaskin.
• Cirka 3000 tverrsnitt kan gjøres med sirkelsag i furu, 40 x 98 mm.
• Cirka 62 m2 betongsliping med saneringsfres og støvsuger.
• Cirka 200 m2 sliping med Planes LHS 2-225 og støvsuger.

Ifølge Motek tar det omtrent tre og en halv time å lade opp batteriet fra en vanlig 230 V stikkontakt. Importøren sikter seg imidlertid ikke bare inn mot byggebransjen, de mener at også hyttefolket vil kunne ha glede av batteriets kontinuerlige ytelse på 3680 watt, det fungerer under høye belastninger, uten spenningssvingninger eller fall. Strømkvaliteten er så god at den kan brukes til å betjene elektronisk sensitive maskiner, som bærbare datamaskiner, TV-apparater eller stereoanlegg uten problemer. Alle 230 V-maskiner an brukes med SYS-PowerStation. Uansett om det er en Festool-maskin eller en maskin fra en annen produsent, med unntak av maskiner som bruker jordforbindelsen som referansepotensial for tilleggsfunksjoner, fordi SYS-PowerStation ikke tilbyr et jordingsanlegg.

Kostbar reservekanne?

Et annet mulig bruksområde kan være som reservekanne for en liten el-bil, som kan kjøre noen kilometer med 1,5 kWh. Batteriet, som kommer i salg fra sommeren, vil ha en utsalgspris på et sted mellom 32.000-35.000 kroner.

Kilde: Motek/Verktøy24

Artikler i samme kategori

Sinusmagasinet er et magasin for elektrobransjen som utgis av Sonepar