Eaton lanserer nytt mega-batteri

av Kristin Bredesen

Gjennom et samarbeid med det finske energilagringsselskapet Enico, lanserer Eaton et fleksibelt mega-batteri med opptil 2 megawatt kapasitet.

– Dette er et etterlengtet produkt i markedet – vi får til stadighet spørsmål om å levere energilagring i storskala, innleder Jon Helsingeng, og fortsetter:
– Nyvinningen Eaton xStorage Container gjør det enkelt å sikre at det er tilstrekkelig strøm uansett hvor man skulle ha behov for det. Energilagringssystemet er bygget opp i en 20 fots stor container. Kapasiteten strekker seg fra 0,5-2 megawatt, og kan bygges opp med gjenbrukte elbilbatterier. Dersom containeren fylles helt opp vil systemet veie hele 20 tonn.
– Containeren kan bygges opp med gjenbrukte elbilbatterier fra Nissan Leaf – noe som er et strålende eksempel på sirkulærøkonomi, sier Helsingeng.

Mange bruksmuligheter

Helsingeng forklarer at Eaton xStorage Container har et bredt spekter av bruksområder.
– Energilagringsteknologi blir viktigere og viktigere når stadig mer i samfunnet elektrifiseres og produksjonen av fornybarenergi stadig øker. Et sted må man jo lagre den fornybare energien, sier Helsingeng,som mener mange eiere av større solcelleanlegg har mye å tjene på å lagre overskuddet av solproduksjonen.

– Eaton xStorage Container kan brukes for å sikre at man har tilstrekkelig strømkapasitet. Ekstra kapasitet betyr eksempelvis at man kan muliggjøre elbillading på plasser der man tidligere ikke har hatt nok kapasitet.

– Batteriet kan også brukes til å lagre egenprodusert energi, og i tillegg kan batteriet kutte topper i strømforbruket – noe som vil resultere i lavere energikostnader. Sistnevnte vil være aktuelt for mange virksomheter som bruker mye strøm innenfor et kort tidsrom. Dette kan være industriselskaper, idrettsstadioner og musikkarenaer, eller nettselskaper med dårlig kapasitet som ønsker å fjerne strømtoppene, avslutter Helsingeng.

Les mer om energilagring fra Eaton

Artikler i samme kategori

Sinusmagasinet er et magasin for elektrobransjen som utgis av Sonepar