Endringer som skaper gode forretningsmuligheter for elektrobransjen

av Kristin Bredesen

2020 har lært oss at mennesker og organisasjoner har stor evne til endring og tilpasning. Nye måter å kommunisere, jobbe og samhandle på, fører hele tiden til store omstruktureringer, både på kontoret og hjemme. Disse endringene gir en glimrende forretningsmulighet for elektrobransjen.

Ønsker gode tilkoblingsmuligheter

Endringsevne er en nødvendig egenskap for å overleve og det krever ekstra dynamikk og fleksibilitet på alle fronter, også for kontorinnredning.

– Stå i dine sluttkunders sko. Kontorer omstruktureres, de blir mindre eller utvides, og digital kommunikasjon ved hjelp av mobile enheter øker i omfang. Dermed øker også ladebehovet.

– I tillegg trenger virksomheter å fremme samarbeid på tvers av fysiske barrierer. Man vil bort fra silotankegang og fremme kreativitet, uttaler Deepesh Sharma, Offer Manager Connected Living Devices i Schneider Electric. – Leietakere har et stort fokus på design, estetikk og tilkoblingsmuligheter for å muliggjøre bruk av digitale verktøy til enhver tid.

Ergonomi, modularitet og skalerbarhet

Fremtiden er modulære løsninger som er lette å skalere. Muligheten for å legge til nye komponenter i elektroinstallasjonen på en enkel og ryddig måte, er blitt nøkkelen til suksess. Derfor utviklet Schneider Electric Unica System+, som i 2021 består av nye gulvbokser, grenstaver og modulære bordenheter, med
eller uten trekk fra den moteriktige tekstil produsenten Kvadrat. De omfatter en kombinasjon av stikkontakter og USB-uttak og kan – takket være et praktisk snappesystem – kombineres med tidligere installasjoner av samme slag, som OptiLine 45 serien fra Schneider Electric.

Fremtidsrettet med hurtiglading

Digitalisering fører til økt behov for rask lading av elektroniske dingser.
– Fremtidens ladeløsninger må basere seg på bruk av ulike typer USB-uttak, av type A og spesielt av type C. Den siste garanterer raskere lading og vil være fremtidens foretrukne USB-kabel, sier Sharma. – I Unica System+ serien kommer disse uttakene enten ferdig bestykket i de modulære enhetene, eller bestykket etter
behov. Trådløse ladere som egen modulær enhet er rett rundt hjørnet, påpeker han.

Ryddige og stilige pulter

– Modulære enheter kan monteres på skrivebordet eller på grenstavene, og de kan også bygges ut etter behov. Tanken bak Unica System+ er at det skal være dynamisk og fleksibelt.- De leveres i flere størrelser og fremførelser for å tilfredsstille enhver smak: hvit (høyglans), sort (høyglans), hvit med grått trekk
og sort med grått trekk. Det er enkelt å sammenkoble flere modulære enheter ved hjelp av mellomstykker og endestykker. De kan enten klampes til skrivebord eller monteres med skruer, presiserer Sharma.

For kontorer og leiligheter med store glassflater

Gulvbokser med strømuttak og grenstaver gir brukere mulighet til å få strømtilkobling midt i et rom. Løsningen er spesielt aktuell i moderne kontor- og leilighetsbygg, hvor vegger er blitt erstattet
av glassflater, eller på møterom og åpne fellesarealer med høye bord til uformelle 1 til 1-møter.

Elegant innredning

– Lokket til gulvboksene er nå betydelig forbedret, sammenlignet med tidligere versjoner. Det kan enkelt «kakkes» tilbake på plass og sikre at gulvboksene lukkes helt. Halvåpne bokser kan lett føre til fall og utgjøre en fare for både brukerne og installasjonen.

– Elegant innredning Grenstaver og stolper med strømtilkobling fra tak eller gulv finnes i to høyder, lav og høy. Begge typer kan kombineres med to ulike eike-bordplater (60 cm diameter), eventuelt med hull som er tilpasset bordenhet XS, som har forskjellige funksjoner. En av disse er trådløs lader for mobiler.- Vi har stor tro på at Unica System+ er et viktig steg i riktig retning. De nye elementene i systemet vil hjelpe installatører med å tilby egne kunder fremtidssikre løsninger med stilig design, avslutter Deepesh Sharma.

Artikler i samme kategori

Sinusmagasinet er et magasin for elektrobransjen som utgis av Sonepar