Exploratory Engineering – hjelper folk med å sette opp egne IoT-systemer

av Kristin Bredesen
TILGJENGELIGGJØR IOT: Aril Schultzen og Sofia Trope i Telenor jobber med å gjøre IoT mer tilgjengelig for alle. Her avbildet på Telenors laboratorium for tingenes internett. (Foto: Telenor)

Utrullingen av NB-IoT og LTE-M åpner for at også de mer entusiastiske brukerne, og utviklere av helt nye bruksområder og løsninger, kan få hjelp til å sette opp egne IoT-systemer av et eget IoT-team i Telenor.

NB-IoT er rettet først og fremst mot bedrifter som ønsker å utvikle sine egne, skreddersydde IoT-løsninger, selv om det også kan brukes av privatpersoner som jobber med hobbyprosjekter. Et eget team i Telenor, Exploratory Engineering, jobber med å sette sammen maskinvare for Tingenes internett, bidrar med programvare, APIer og dokumentasjon. De deler også gjerne erfaringene sine med alle som er interessert i å komme i gang med å utvikle egne løsninger. Teamet retter seg mot entusiaster, enten de sitter hjemme,jobber for mellomstore eller store bedrifter.
– Det vil komme flere og flere bruksområder etter hvert. Vi finner ut veldig mye fortløpende, mens vi jobber med teknologien, forteller Aril Schultzen som er en del av teamet i Telenor.

Retter seg mot entusiastene
– Når vi prototyper, starter vi først med breadboards og lett tilgjengelige utviklersett som Arduino, Raspberry PI, nrf52 og lignende. Deretter designer vi PCBer, bestiller komponenter og setter det sammen selv, før vi skriver programvare. Da lærer vi mye om hva kundene våre må gjennom, og tilpasser utviklerplattformen basert på lærdommer vi gjør underveis. Vi retter oss mot entusiaster, enten de sitter hjemme eller jobber for mellomstore eller store bedrifter. Uansett hvor du jobber, vil du mest trolig begynne på samme sted om du ønsker å komme i gang med IoT – med enkel maskinvare, sier Aril Schultzen.

Blogg for alle som vil komme i gang
Det skal være lett å se nytteverdien med å koble opp ting. Exploratory Engineering legger jevnlig ut oppdateringer på bloggen sin, og skriver guider som gjør det enkelt for alle å komme i gang på egenhånd. Hensikten til utviklerplattformen som Exploratory Engineering holder på med, er å gjøre det lettere for de som ønsker å sette opp systemer selv. På denne måten kan utviklere komme i gang med IoT uten å gjøre store investeringer.
– Går du inn på sidene våre, vil du kunne bestille utviklerkort med tilkoblinger, du vil også få tilgang til vår IoT-plattform. Resultatet er at du sparer veldig mye tid. Brettet du får tilsendt må du registrere på våre sider, og deretter kan du koble ting som du vil.
Maskinvaren kan bestilles i egen nettbutikk.

NB-IoT Developer Platform
Det skal ikke være komplisert å sette sammen egne IoT-løsninger, uansett hva behovet er.– Du skal kunne bruke biblioteket vårt for å kommunisere med chipen på maskinvaren. Det skal være så enkelt at litt koding lar deg sende data, som ender opp i et system vi kaller for NB-IoT Developer Platform. Alt sammen skal være tilgjengelig og lett å gjennomføre. Også folk som ikke har drevet med elektronikk før bør klare å sette opp et system, selv om det naturligvis er en fordel å ha en interesse for programmering.

Sammen om IoT
For å skape bedre IoT-løsninger trengs det gode samarbeidspartnere. Telenor tilbyr bred støtte for partnerne sine, uansett om det er utviklere eller tilbydere av tjenester. Partnerne får tilgang til dokumentasjon, støtte, utviklingsverktøy, en portal som oppdateres jevnlig med nye API-er, og utstyret som trengs. Som partner får man også muligheten til å bli en del av Telenors IoT økosystem, og blir invitert til fagkvelder med relevante leverandører og aktører innen IoT. Personlig oppfølging og den beste dekningen, er også noe Telenor kan garantere. (Kilde: Telenor)

FOTO: Telenor
FOTO: Telenor

Artikler i samme kategori

Sinusmagasinet er et magasin for elektrobransjen som utgis av Sonepar