Fikser nytt lys for Finn

av Kristin Bredesen

Når Finn.no flytter inn i rehabiliterte lokaler i Grensen i januar er lys, luft og lydforhold betydelig oppgradert. Abildsø Elektriske AS står for alt el-arbeid i prosjektet, som inkluderer en betydelig leveranse SG-armaturer fra Otra.

Prosjektet omfatter total rehabilitering av Finn.no sine lokaler i Oslo, i alt seks etasjer hvorav fire er på ca. 2000 kvm per etasje. Abildsø Elektriske AS ble valgt som leverandør av elektro og har blant annet levert belysning, elkraft, nødlys, data og automasjon.

PROSJEKT FINN.NO: Abildsø Elektriske med prosjektleder Elisabeth Økland i spissen har stått for alt el-arbeid i prosjektet, som inkluderer en betydelig leveranse SG-armaturer fra Otra

Kreativ og utradisjonell

– Forprosjektet startet høsten 2019. Vi satte i gang med arbeidet i januar 2020 og er ferdige i januar 2021. Vi har stått for alt elektrisk fra data, belysning, dataskap og AV til kontorpulter og stikkontakter. Fire etasjer er ferdigstilt, nå gjenstår jobb på de to siste etasjene. Det har vært et spennende prosjekt med mange kreative løsninger for en kunde som det er veldig morsomt å arbeide for. Finn.no er et relativt ungt miljø, som liker å skape en litt annerledes og utradisjonell arbeidsplass, sier prosjektleder Elisabeth Økland i Abildsø Elektriske. På det meste har Abildsø hatt rundt ti i arbeid på prosjektet. – I tillegg til undertegnede, har vi en bas, Simon Haaster, og noen innleide ressurser sammen med montører og lærlinger fra Abildsø, sier Økland.

Kontorplass til 600

Finn.no holder til på Grensen 5-7. Bygningen fra 1800-tallet var opprinnelig et kvinne- kretsfengsel. Egentlig ønsket Finn.no flytte ut av lokalene, hovedgrunnen var dårlig luft, belysning og lydisolasjon. Gårdeier ønsket imidlertid ikke å miste leietagerne og gikk med på å oppfylle kravene om utbedringer, dermed var det duket for et omfattende rehabiliteringsprosjekt.

Lyser opp mørke soner

– Her er det snakk om total rehabilitering av seks etasjer, hvor 1. etasje blir resepsjon, 2. etasje kantine og sosialsone, 3.-6. etasje blir arbeidsområder. Otra har primært levert belysning i 3.-6. etasje, altså kontorbelysningen. Da vi startet arbeidet var lokalene preget av mange mørke lyssoner, dårlig lys og gamle armaturer med halogenpærer og lysstoffrør, som måtte byttes titt og ofte av vaktmester, forteller Økland.

Økt energiøkonomisering

Det ble besluttet å levere en lang nedhengt lysarmatur i alle gangsoner, downlights i alle flåter og en nedhengt pultarmatur over alle arbeidspulter i etasjene oppover. SG kom på banen og det ble valgt ut følgende armaturer: Lineal i gangsoner, Junistar Soft i flåter og Facet med dimming over hver enkelt arbeidsplass. I møterommene ble det valgt 60×60 LED-plater fra SG, og i trappeløpene ble gamle armaturer byttet med Disc 290-armaturer med sensor.

– All ny belysning er LED, vi ser at å bytte all belysning fra halogen og lysstoffrør til LED nok har økt energiøkonomiseringen til over 70-80 prosent på bygget. Det ble også gjort om på lysstyringen med
tanke på energiøkonomisering. Møterom har fått sensorstyring, og kontorlandskapene likeså: Alt lys står på mellom 06.30 og 17.00, etter det må en overtidsbryter aktiveres for å gi lys i ytterligere to timer, sier Økland.

Fornøyd kunde

Lysarmaturene over pultene har egen lyssnor som kan dimme lampen og skru den av og på. Finn.no er til nå veldig fornøyd med den nye belysningen og synes den er kraftig, men allikevel lun og god. Noen av de 600 ansatte har allerede begynt å ta i bruk kontorene i to av etasjene.
– Så langt har dette vært et velfungerende prosjekt preget av godt samarbeid både med Finn.no og Otra. På grunn av Coronasituasjonen har vi så og si arbeidet i tomme lokaler. I utgangspunktet var det ment at flere kom til å bruke kontorene mens rehabiliteringen pågikk, men forholdene har isteden ført til at vi ikke har behøvd å ta så mye hensyn til at folk bruker lokalene, sier Økland.

Topper servicemarkedet

Abildsø Elektriske AS består i dag av omlag 30 ansatte. Aktiviteten har stort sett vært god det siste halve året, ifølge Økland. – Det har kanskje ikke kommet så mange nye store prosjekter inn, men de vi har hatt har til gjengjeld vært preget av veldig god effektivitet siden vi så og si har jobbet i tomme lokaler. Om det har skortet noe på prosjektsiden har aktiviteten på servicemarkedet vært desto bedre. Her har aktiviteten vært helt på topp, avslutter Økland.

Artikler i samme kategori

Sinusmagasinet er et magasin for elektrobransjen som utgis av Sonepar