God driv for Otra-sørlandet

av Kristin Bredesen

I Otras Kristiansand-avdeling er det «business as usual»: – Vi har hatt en jevn og god utvikling i mange år, og foreløpig ser det ikke ut til at det er noe som rokker ved det. Her er det fortsatt god driv i boligprosjekter og overraskende stor aktivitet i servicemarkedet, sier avdelingsleder Frank Karlsen.

– Det er klart at noen prosjekter blir utsatt på grunn av at nøkkelpersonell blir satt i karantene, men dette er foreløpige utsettelser. Byggebransjen har en lang horisont, og prosjekter som vi leverer til var igangsatt i høst eller enda tidligere, og mange av feltene har ti-års perspektiver, så effektene har ikke vært merkbare ennå for vår del, sier Karlsen

100 års erfaring

Kristiansandavdelingen består av fire ansatte, to på innesalg, en i butikk og Karlsen som har ansvaret for utesalg og avdelingsledelse. Til sammen har de fire nesten 100 års erfaring fra bransjen. Ikke rart de takler turbulente tider med knusende ro: – Flere av oss har vært med i bransjen i over 35 år. Vi har vært med på mange oppog nedturer, så vi takler det som måtte komme, men foreløpig er det ingenting som tilsier at vi får mindre å gjøre, slår han fast.

Kan feire 20 års jubileum

Avdelingen så dagens lys 1997, i mai 2000 tok Karlsen avdelingsansvaret, og kan dermed feire 20 års jubileum i år. Butikk og lager ligger på Lund, et industriområdet hvor de fleste grossistene er lokalisert. Her holder de til i en lys og trivelig butikk, og holder fokus på et godt utvalg på varelager, gode logistikkløsninger lokalt og sentralt, og et dyktig team med tung kompetanse som vet å holde kundene fornøyd.

– Her kjører vi tett med fagkurs og inviterer kundene til pølsefest som vanlig, ler han.

– Sluker alt

– På kundesiden sluker vi alt: Rekkefølgen er el-entreprenører, tavlebyggere, industri samt kommune og fylkeskommune, med hovedtyngden på el-entreprenører, små og store. – Vi opplevde en liten dip fra tavlebyggere og industri, som nå har tatt seg opp. Nå har vi flere oppdrag innen dette segmentet, som både er spennende og utfordrende å jobbe med, sier han.

– Det er god fart på boligsiden i Kristiansand, og vi ser et bra trykk både fra private boligprosjekter og mindre næringsbygg, hvor vi leverer mye. Foreløpig har vi ikke hatt noen Corona-effekt på omsetningen i avdelingen. Vi ser i grunnen meget lyst på fremtiden, mye på grunn av at nye felt er lagt ut med planlagte nyboliger. Det er ingen pågående prosjekter som har stoppet opp, bortsett fra noen mindre forsinkelser er det «business as ususal». Vi regner med at den gode og stabile veksten vi har hatt de siste 20 årene fortsetter fremover også.

Artikler i samme kategori

Sinusmagasinet er et magasin for elektrobransjen som utgis av Sonepar