God vekst for Otra i Hamar

av Kristin Bredesen

Hamaravdelingen teller i alt syv medarbeidere og er den tredje største avdelingen målt i omsetning i Otra-sammenheng. – Vi kniver om andreplassen med Drammensavdelingen, målet er å slå dem, ler avdelingsleder Thomas Olsen.

Selv er han aktiv på utesalg sammen med Lars Didrik Olsen. – Det øvrige teamet består av Arne Thomas Iversen, Aleksander Myhre, Geir Frode Håberget og Morten Hansen på innesalg, samt vår innesalgsleder Einar Tømmerås, sier Olsen som ble avdelingsleder i 2016 etter seks år som uteselger. Han har fagbrev som elektromontør og jobbet 12 år som elektriker før han kom til Otra. – Derfor vet jeg hva kundene våre ønsker, fastslår han med sikkerhet.

God aktivitet

Geografisk dekker avdelingen et betydelig område: Hedmark og Oppland, nå Innlandet. – Her opplever vi god aktivitet. Kundemassen er variert og består av tavlebyggere, automasjonskunder, industrikunder og en rekke installatører, sier Olsen og trekker frem Moelven Byggmodul som gode eksempler på de største industrikundene.
– Vi har et stort og godt plukklager her på Hamar og derfor er det mange installatører som kommer innom butikken daglig for å hente ut varer. Varene blir distribuert til kundene våre herifra og fra sentrallageret vårt i Drammen.

Doblet omsetningen

På 10 år har avdelingen doblet omsetningen sin, og dette er de meget godt fornøyd med. – På Innlandet er vi markedsledende. Vi har så langt i år en god utvikling, og vi ligger foran fjorårets omsetning. Otra generelt og bransjen i sin helhet har selvfølgelig merket Corona-situasjonen med tanke på en nedgang i markedet, men i midten av mai begynte forholdene å lysne. Omsetningen vår tilsier at de aller fleste kundene våre nå er tilbake på jobb, sier han.

Fortsatt god driv i markedet

Byggeaktiviteten er fortsatt god og avdelingen mottar mange forespørsler. – Det har vært noen forsinkelser på visse prosjekter og noen er satt på vent, men det er fortsatt god driv i markedet og det aller meste ruller videre som normalt. Vi har prestert over budsjett både i mars og april. Vi er positive til resten av året. Det er ingenting som tilsier at vi ikke skal få nok et godt år. Vi ser i grunnen ingen skyer på himmelen, sier han.

Tung kompetanse

– Hva vi gjør riktig? Vi får mye skryt fra kundene våre for at vi har dyktige folk med mye erfaring og god kompetanse, som lltid kan svare og hjelpe til med de utfordringene kundene måtte ha. I Otra er det lite gjennomtrekk, vår innesalgsleder har 22 års fartstid i Otra, en annen inneselger 17. Folk trives og vi beholder de flinke folkene våre takket være god kultur og et godt arbeidsmiljø, slår han fast.

Artikler i samme kategori

Sinusmagasinet er et magasin for elektrobransjen som utgis av Sonepar