Høyt tempo i hverdagen – det liker vi!

av Kristin Bredesen

Sonepar avdeling Bodø leverer omsetning som imponerer. Jan Tore Ellevold Olsen styrer Shoppen, og har bakgrunn fra logistikkbransjen, og avdelingsleder Hans Kanstad tar seg av kontoret, med bakgrunn som montør og anleggsleder. Begge har nå lang fartstid i bransjen. Bodø-avdelingen er godt etablert med flott lokale i Bodøs grossist/proffmarked, på Rønvikleira i Bodø.

– Bransjen kommer stadig med nye varer, så det gjelder å trimme lageret jevnlig, gå i dialog med kundene om hva de vil ha på lager i tillegg til å kjøre en ryddig profil. Flyter det over, så jobber man tungvint. Det er artig når tilreisende leverandører kommenterer det fine lokalet vi har skapt, og den hyggelige tonen kundene våre bidrar til. Utfordringer og spørsmål svarer vi kjapt på, vi er faglig sterke og hjelper kundene å finne løsninger som de blir fornøyde med. Salgssupport og prosjektavdelingen i Drammen er også flinke til å hjelpe, og avlaster når det trengs, så her blir vi gode sammen, sier Kanstad.
Avdelingen i Bodø åpnet i 2015, og betjener kunder fra Korgen i sør, til Lofoten/ Vesterålen i nord, i tillegg til en god del industrikonsern i området. Kundene har full fart gjennom høsten og godt utover i 2022, det lover godt for avdelingen, som allerede har høstet en rekke spennende prosjekter.

– Vi går en travel tid i møte, fastslår Kanstad. Jo lengre nord vi kommer i landet, jo større utfordringer kan det være med logistikken. Vær og vind utfordrer av og til jernbanen eller vogntogene, med tilhørende forsinkelser, det gjør at vi må være kreative, særlig ved forsinkelser i prosjektenes sluttfaser. Kundene skal ha varer ut til øyer og avkroker, her er vi gode på lokale tilpasninger på logistikken, det er jo dette vi kan, det blir satt pris på.

Siste år har vi blant annet vært med på å levere materiell til prosjektene Eiksenteret Bodø, Coop Fauske, og nå Kvitbrygga på Kjerringøy, der musikkprogrammet «Hver gang vi møtes» spilles inn. Det er vår gode kunde El Team Nord AS som har vist oss tilliten her. (Se egen sak om El Team Nord AS). En annen god kunde, Staurbakk AS, holder ennå på med arbeid på Evenes Kampflybase, som har pågått over lang tid, også til glede for oss. Ellers drar også tradisjonell service, nybygg boliger og hytter også omsetningen vår i riktig vei. Vi merker også effektene av det høye tempoet i oppdrett-bransjen og i landsdelens industri, så her er vi også klare for å kapre omsetning, i tillegg kommer elbil-ladeanleggene fortløpende, her er vi også med,
sier Kanstad.

Nå står dørene igjen vidåpne for kundebesøk og arrangementer, og de glade nordlendingene gleder seg: – Det skal bli gøy å komme i gang med minimesser, få fram mange av våre supre leverandører, i et år som for mange har vært litt mindre sosialt enn til vanlig. For oss er det viktig å komme oss ut på besøk, og følge opp kunder og eventuelle tilbud som er gitt. Vi snapper opp en del med å være på hele tiden. Det er nok av konkurranse i regionen vår, men vi opplever at Sonepar nå kvesser klørne, og at det er mye spennende i pipline. Jeg er glad for at vi har en sterk eier, med klare mål.

Artikler i samme kategori

Sinusmagasinet er et magasin for elektrobransjen som utgis av Sonepar