Lander nytt prestisjeprosjekt

av Kristin Bredesen

Elman i Steinkjer har tilbakelagt et travelt første halvår av 2021 med sluttføring av O2-huset, Felleskjøpet og Amfi Rørvik. Nå retter de blikket mot nye og spennende prosjekter toppet av Steinkjer kulturhus på ca 10.000 kmv, hvor bedriften har sikret seg totalleveranse på alt av elektriske installasjoner. – Noe vi er veldig stolte av sier Daglig leder, Damir Momic.

– Vi opplever fortsatt godt tilgang av nye prosjekter, nå er vi i sluttfasen av O2-huset, Steinkjers nye landemerke, med overlevering 1. juni, sier Momic. Det syv etasjer høye kontorbygget i massivtre har en grunnflate på 1.600 kvm og skal romme 300 arbeidsplasser. Her har Elman Steinkjer hatt oppdraget med å utføre alt elektrisk arbeid.
Det er imidlertid ikke tid til å hvile på laurbærene, nye spennende prosjekter står for døren, blant andre Inderøy-oppvekstsenter og Borkenes skole i Harstad, begge prosjektene skal ferdigstilles i august 2022.

– Borkenes barne og ungdomsskole utenfor Harstad utgjør 3.000 kvm. Det ligger et stykke unna vårt naturlige nedslagsfelt, men det er både kjærkomment og spennende med et reiseprosjekt. Vi arbeider tett med Harstadbygg Entreprenør, som er totalentreprenør for dette prosjektet, og vi følger selvsagt med gode oppdragsgivere, sier Marius Grubbmo Freland som er prosjektleder.

Inderøy oppvekstsenter med sine 3.680 kvm skal romme 180 elever og 82 barnehageplasser når det står klart til skolestart sensommeren 2022. – Vi igangsetter arbeidene på begge skoleprosjektene etter fellesferien, hvor det er arbeid for 10 mann, sier Steinar Hammervold.

Omfattende kulturprosjekt

– Steinkjer kulturhus er et annet stort og omfattende bygg som vi ser frem til å ta fatt på. Prosjektet, som ennå er i tidligfase, blir på ca. 10.000 kvm og skal være ferdig i juni 2023. Her er vi totalleverandør av alt elektroarbeid, og Sonepar blir også med her som leverandør av materiell, sier Momic.

TV-dekning av byggeprosessen

Kulturhuset i Steinkjer blir et viktig bidrag til lokalmiljøet, og interessen og engasjementet rundt prosjektet og byggeprosessen er stor: Trønder-TV har besluttet å lage en tv-serie på 16 episoder, som skal dekke byggefasen helt rem til kulturhuset er innviet og tatt i bruk.

– Vi er spurt om å delta, noe vi selvfølgelig synes er stas. Det er moro for oss å være med på et prosjekt som vekker så stort lokalt engasjement, sier Momic. Prosjektleder og faglig leder Erich Huchel satser muntert på at serien vil skape rekordhøye seertall alà Game of Thrones. Det er bare å glede dere folkens!

Rigger seg for vekst

Elman, som ble startet i 2008, har siden oppstarten vært en bedrift i sterk utvikling og kan vise til betydelig vekst de siste årene, selv ikke corona-situasjonen har lagt noen nevneverdige demper på aktiviteten.

– Til tross for at 2020 var et utfordrende år, har vi greid oss godt, mye takket være bra aktivitet på prosjektsiden. Servicemarkedet har vært noe mer volatilt, med periodevis lavere aktivitet, men totalt sett forventer vi travle dager fremover, og oppbemanner med fem nye medarbeidere, som starter opp rett over sommerferien, da teller vi i alt 35 ansatte. Vi stopper ikke der, og regner med at vi øker på med flere ansatte i andre halvår. Innen utgangen av året anslår vi at vi teller 40 medarbeidere, sier Momic.

Vurderer nye plattformer

Tradisjonelt arbeider vi med standard elektroinstallasjoner, men bedriften vurderer å øke virksomheten til flere områder for å ha flere bein å stå på og ser blant annet på mulighetene for å satse mer på adgangskontroll automasjon og fornybar energi.

– Vi rigger oss for vekst, og både 2022 og halve 2023 ser allerede nå veldig bra ut, med sikker og god ordretilgang, slår Momic fast.

Går for grønnere stempel

– Omstilling til det grønne skiftet stiller krav til en tydeligere miljøprofil, også for tradisjonelle installatørbedrifter, og Elman Steinkjer er allerede i gang med omleggingen:Vi har klare ambisjoner om et grønnere stempel og å bli miljøfyrtårnsertifisert og har foreløpig gått til anskaffelse av tre elvarebiler som tas i bruk i servicemarkedet, og flere kommer etterhvert, lover faglig leder Erich Huchel.

– Joda, de er populære kjøretøy, vi ser at med en kjørelengde på 300-400 km så holder de fint ut en normal arbeidsdag, så dette er bare første skritt mot en større grønn flåte.

Rugemaskin for gode elektrikere

Bedriften er stolt av å ha et bra antall lærlingertil enhver tid.

– Nå har vi fem lærlinger, som alle har bestått eksamen, flere med meget godt bestått, vi er veldige stolte av å klekke ut gode elektrikere som det blir gode ansatte av, sier Momic.

Artikler i samme kategori

Sinusmagasinet er et magasin for elektrobransjen som utgis av Sonepar