Ny veggboks-serie gir skreddersydde løsninger og effektiv installasjonstid

av Kristin Bredesen

Schneider Electric lanserte nylig nye veggbokser i Multifix-serien som erstatter de eksisterende veggboksene. Med denne oppgraderingen kan Schneider nå tilby markedet svært installasjonsvennlige veggbokser og tilbehør for nye og eksisterende installasjoner, spesielt tilpasset norske byggemetoder.

Oppgraderingene til Multifix-serien er et resultat av flere års utvikling. Verdsatte egenskaper fra tidligere modell, som utskiftbare rørinnføringer for rør på 16 og 20 mm, finnes fortsatt. I kombinasjon med en rekke nye funksjoner er Multifix veggbokser enkle å installere, samtidig som de er kostnadseffektive, fleksible og miljøvennlige.

– Vi har spesielt fokusert på å gjøre det enkelt å installere veggboksene uavhengig av forholdene. Et enkelt slag med hammeren åpner siden av boksen, og det er alt som trengs for å kombinere to bokser. Skivebraketten er tilgjengelig i en versjon med og uten dobbeltsidig tape og kan kombineres til riktig størrelse, forteller Eivind Løken, produktsjef i Schneider Electric.

Imøtekommer ethvert bruksbehov

Enkelheten ved å kombinere boksene er den mest etterspurte og største forbedringen. I tillegg finnes den gjengede skrueringen i flere bredder, som gjør boksen veldig enkel å justere. De nye boksene leveres med pusselokk som gjør at den ferdige installasjonen ikke er tilsmusset av sparkel, maling eller støv før det er på tide å installere brytere og stikkontakter.

Tilbakemeldingene fra installatører som har testet produktene er veldig positive. – Også er det skruring med bitsfeste i lokket for enkel og rask justering av skruringen, tilføyer produktsjefen. De oppgraderte boksene er de eneste veggboksene du trenger i servicebilen sammen med tilbehøret. Multifix utgjør et komplett sortiment som viderefører og utvider eksisterende funksjonalitet, og vi har lagt til egenskaper som markedet har etterspurt. Det er for eksempel enklere å fjerne og legge til tilbehør og bygge sammen forskjellige veggboks-kombinasjoner.

Kostnadseffektiv og miljøvennlig

Multifix er halogenfritt og laget av resirkulerbar plast. Veggboksene er tilgjengelige i forskjellig design for lettvegger, brannklassifiserte vegger opp til EI90, innstøping i betong og har flere smarte tilbehør for alle typer byggemetoder og behov. Serien består av kombinerbare enhetsbokser for forskjellige platetykkelser, 1,5 bokser, dobbel, brannklassifiserte bokser og Bigbox med ekstra koblingsrom.

– De nye veggboksene og tilbehøret er designet for rask og enkel installasjon og er utviklet med tanke på behovene i nordiske bygg, fra privatboliger til næringsbygg som kontorer, hoteller og sykehus. Serien er et resultatet av flere års utvikling med fokus på effektivitet og reduksjon av installasjonskostnader, samtidig som den tar hensyn til miljø i form av materialvalg og effektivisering av forpakning.

Reduserer installasjonstiden

De nye veggboksene er lette å montere, og en av de største fordelene ved den nye seriemodellen er at designet er konstruert for å imøtekomme elektrikerens krav. Dette gjør det mulig å skreddersy veggboksens funksjon på en enkel, rask og brukervennlig måte. Ekstra pluss for skruring som virkelig sitter – du klarer ikke «dra» den ut, presiserer Løkken.

Boksene har integrert skjøtestykke, stenderfeste uten pigger for montering på stålstender, og passer perfekt sammen med alle
komponentene fra Schneider Electric som kan monteres i veggboks. Rørinnføringer og tilbehør fjernes og monteres enkelt uten verktøy, som bidrar til en brukervennlig installasjon og mer effektiv arbeidsflyt.

Multifix veggbokser er til salgs hos landets elektrogrossister.

Artikler i samme kategori

Sinusmagasinet er et magasin for elektrobransjen som utgis av Sonepar