Økt etterspørsel etter smarthusprodukter og strømbesparende anlegg

av Kristin Bredesen

Sammen med dyktige og erfarne medarbeidere har Christoffer Njåstad satt fart på avdelingen i Sandefjord. Kundene etterspør i stadig større grad smarthusprodukter og -kompetanse, da har de kommet til rett sted. Energibesparende installasjoner ligger an til å bli årets viktigste investering for privatmarkedet, tror han.

Njåstad, er utdannet elektriker i bunnen og har flere års erfaring som prosjektleder før han tok over som avdelingsleder i Sandefjord i 2019. Avdelingen dekker hele Vestfold og Telemark. Det er et betydelig område med en kundemasse som består av alt fra enkeltmannsforetak til store elektrobedrifter, mange av dem med langvarige kundeforhold med Sonepar.

Uvurderlig fagkunnskap
– Lang og uvurderlige erfaring og fagkunnskap er avgjørende faktorer for å holde på kundene, og tiltrekke seg nye. Butikken er godt besøkt av faste kunder som kommer inn regelmessig, så det er fin flyt i trafikken. Vi sørger for at butikken til enhver tid har rett sortiment som dekker kundenes behov, sier Njåstad og løfter frem kompetansen i avdelingen, som består av to på innesalg og en butikkansvarlig.

– På innesalg har vi erfarne folk Morten Kjærland og Helge Hansen med henholdsvis 35 og 37 år i bransjen, så har vi fått en ny butikkansvarlig, Magnus Westergren, med 13 års erfaring som elektriker både på bolig og industri, med andre ord er kompetansen på et meget høyt nivå.

Merkbar økt interesse
Økt etterspørsel etter smart energistyring gir utslag i omsetningen. Interessen er merkbart stigende for alt fra app-basert varmestyring, smartplugger og smarte stikkontakter, bevegelsessensor inne og ute samt smart og strømsparende belysning.

– Vi har et godt sortiment av strømspareanlegg og produktlinjer som bidrar til strømbesparelser og balansering av energi i bolig. Mange trenger fortsatt oppgradering av belysningen ute og inne. med fotoceller, ur og bevegelsessensorer kan energiforbruket bare på belysning reduseres med mer enn 50 prosent! Inntrykket er absolutt at dette er sommerens store «oppgraderingsprosjekt» for mange, etter at strømsjokket i vinter satt støkk i folk, sier Njåstad.

– Stadig flere leverandører satser mer på smarthusstyring, vi ser at det kommer mer på markedet, alle vil være først ute med noe når det gjelder styringssystemer og smarte løsninger. Mange av våre kundene har denne kompetansen, men ting blir stadig mer komplisert og knyttet opp mot app og automatisering av hjemmet. Dette er noe den yngre generasjonen har lett for å sette seg inn i, så for kundene våre gjelder det å henge med på utviklingen, som går fort. Som regel har montørene god kompetanse, og lurer de på noe, har de kommet til rett sted, slår Njåstad fast.

Dipp i markedet
I fjor nøt avdelingen godt av den veldige oppgangen i prosjektmarkedet i Vestfold. – Vi er ikke helt på det samme nivået nå, og aner at veksten har avtatt noe. Høye strømpriser og generelt stigende prisnivå, i kombinasjon med at folk pusset opp mye
under coronaen, har lagt en demper på aktivitetsnivået, men det går sakte i riktig retning og salget har tatt seg oppover etter en rolig vinter og vår.

Gjennom kundene våre har vi lykkes med å komme inn på mange gode prosjekter. Vi har en del boligprosjekter på gang, i tillegg til noen industriprosjekter. Vi må jobbe hardt for å få nye kunder og for å holde på de kundene vi har. Her legges alle kluter til for å opprettholde høy service i kombinasjon med å være konkurransedyktige på pris.

Artikler i samme kategori

Sinusmagasinet er et magasin for elektrobransjen som utgis av Sonepar