Sonepar og Keno Energy inngår samarbeid

av Linn Jeanette Agerup-Stamnes

Totalleverandør av solenergi

Fra november vil Sonepar lagerføre komplette solcellepakker bestående av hele sortimentet til Keno Energy tilpasset bolig og næringsbygg.

– Vi har i lengre tid vært på leting etter den rette totalleverandøren av en komplett og kvalitetsmessig sterk produktgruppe, i Keno Energy har vi endelig funnet en leverandør som sikrer god kvalitet i hele segmentet. Solenergi er en sentral del av vår bærekraftstrategi, og solceller er et svært etterspurt produkt for kundene våre. Keno Energy har totalløsninger på solenergi, og energilagring som gjør de meget attraktive. Vi føler oss trygge på at dette produktspekteret er det vi ønsker å tilby kundene våre, sier markedssjef Arild Stadheim.

Avtalen mellom Sonepar og Keno Energy ble signert i begynnelsen av september, nå skal produkter registreres og salg og support læres opp før produktene om kort tid gjøres tilgjengelige gjennom hele salgsapparatet.

 

Blir Europas største solcelleleverandør i 2023

Samarbeidet med Sonepar utgjør startskuddet for den skandinaviske satsingen til Keno Energy, som kun retter seg mot grossistleddet. Etter Norge, står Sverige, Danmark og Finland for tur. Selskapet, som har hovedsete i Polen, har i løpet av rekordtid slått seg opp som Europas nest største leverandør av høykvalitets solcellesystemer, med tilhørende produktspekter.

Med sitt komplette utvalg innenfor solcelle-installasjoner, og fem av de tyngste merkenavnene i porteføljen, satser de på å bli Europas største leverandør innen utgangen av 2023. Samarbeidsavtalen med Sonepar utgjør en pangstart på denne satsingen:
– Vi er veldig fornøyd med å inngå avtale med Sonepar, som landets største grossist av elektromateriell og tilhørende produkter. Vi kommer til å legge oss i selen for at dette skal bli et godt samarbeid, for Sonepar og deres kundegruppe, sier daglig leder Sjur Løbrot i Keno Energy Norge.

36.000 kvadratmeter lager

Nå er arbeidet i gang for å få alt på skinner i forhold til skandinavisk standard. Vinnerformelen er, i tillegg til høykvalitetsprodukter, et betydelig lager på 36.000 kvm i Polen, som garanterer god leveringsdyktighet.
– Kundene er opptatt av garantier og kvalitet og det kan vi gi dem med 25 års garanti på alle solcelleanleggene, sier Løbrot.

Vareleveransene vil gå direkte fra Polen til Sonepar sitt hovedlager i Drammen.
– Vi har til enhver tid varer på lager til en verdi av en milliard kroner og leveringsdyktighet av kvalitetsprodukter er vår oppskrift på suksess, dette tar vi med oss inn i samarbeidet med Sonepar. Vi vet at det er stor etterspørsel etter produktene våre, derfor har vi all grunn til å være optimistiske med tanke på samarbeidet, sier han.

Tilpasset norske forhold

– Som kategoriansvarlig vil jeg si at fordelen med Keno er at de har et komplett produktspekter innenfor solcellesegmentet. Ikke minst innfrir Keno Energy de spesielle kravene norske forhold stiller til produktene, blant annet med tanke på snø, vær og vind. Vi føler oss trygge på at produktene til Keno Energy tåler norske værforhold. Vi har all grunn til å tro at mange av våre store og faste kunder vil fatte interesse for solcelleproduktene og at dette blir en salgssuksess, sier Jan Petter Pettersen.
I tillegg til kjente merkenavn innenfor solcellesegmentet har Keno Energy egen produksjon av monteringssystemer for solceller og DC- sikringsbokser. Utstyret er av høy kvalitet som er godkjent og sertifisert av TÜV.

– Produktene våre kjennetegnes av enkel, rask og intuitive montering. Tid er penger og vårt brede sortiment består av produkter av høyeste kvalitet som er valgt av erfarne installatører. Vi driver kontinuerlig forskning, og introduserer hele tiden nye og innovative løsninger for å sikre kundene våre høy kvalitet og siste nytt innen produktutvikling, som igjen påvirker lønnsomhet av hele installasjonen, og begrenser innvirkning på miljøet, sier Løbrot.

Fokus på opplæring og kompetanseoverføring

Keno Energy har betydelig fokus på opplæring og kursing, og tilbyr selvfølgelig en solid opplæringspakke som sikrer god kompetanseoverføring til grossistleddet i forhold til produkter, spesifikasjoner tilhørende de ulike solcellepakkene.

– Vi legger stor vekt på produkt- og teknisk opplæring av førstelinjen i salgs- og support-leddet. Nå setter vi igang med opplæringsprogrammet i uke 41 ved hovedkontoret i Drammen. Som et akkreditert opplærings-senter av UDT utfører vi opplæring av installatører og montører. Vi tilrettelegger også for løpende, sertifiserte og nettbasert opplæring med representanter fra de mest populære produsentene i markedet, forsikrer Løbrot.

Perfekt timing

Samarbeidsavtalen med Keno Energy kommer på plass i perfekt tid til regjeringens nye strømstøttepakke. Den inneholder en egen ordning for energitilskudd, som kan gi ytterligere en solcelleboom. Bedrifter som sliter med høye strømregninger vil nå kunne få Enøk-støtte på inntil 50 prosent av investeringskostnadene. Dette gjelder blant annet etterisolering og solcellepaneler. Støtteordningen kan medføre at bedrifter som installerer solceller på tak kan betale ned investeringen på ett til to år – det lover godt for fremtiden og samarbeidet med Keno Energy.

Skal spise av konkurrentenes markedsandeler

– Keno Energy sine konkurransefortrinn er det brede produktspekteret, kvalitetsprodukter og leveransedyktighet. Vår posisjon og ekspansjon i markedet er basert på engasjement, erfaring og enestående kundeservice. Vi er både entusiastiske og optimistiske foran oppstarten i Norge. Spesielt på leveransedyktighet ser vi at konkurrentene sliter, derfor har vi troen på at vi kommer til å spise oss kraftig inn på den norske markedet, gjennom et tett og godt samarbeid med Sonepar, avslutter Løbrot.

Vi har vært selektive og lett etter den rette samarbeidspartneren, det har vi funnet i Keno Energy. Endelig kan vi tilby kundene høykvalitetsprodukter og leveransegaranti som innfrir forventningene, sier markedssjef Arild Stadheim.

Artikler i samme kategori

Sinusmagasinet er et magasin for elektrobransjen som utgis av Sonepar