Sterk vekst i Bergen

av Kristin Bredesen

2020 ble et år over all forventning for Bergensavdelingen med sterk omsetningsvekst sammenlignet med foregående år. – Det er spesielt moro med tanke på hvilke utfordringer vi har møtt. Vi er svært godt fornøyd med den sterke oppgangen, slår avdelingsleder Ole Andre Sårheim fast.

Vi øker markedsandelen i nedslagsfeltet Hordaland og Sogn og har all grunn til å være stolte av et sterkt 2020. Takket være proaktive og tett kundeoppfølging ga året som helhet solid omsetningsvekst.
– Markedet begynte greit, så kom mars med full nedstengning i Norge. Vi unngikk heldigvis permitteringer, ellers bar året preg av at vi, som de aller fleste andre, jobbet fra hjemmekontor, mens butikken har vært åpen hele tiden. Med iverksettelse av gode smitteverntiltak har det fungert bra. I mars, april og mai, lå vi litt bak, men fra slutten av juni og juli var utviklingen veldig sterk: Privatmarkedet gikk strålende, med økt trykk på oppussing og rehabilitering. Takket være aktiv oppfølging av eksisterende og nye kunder kan vi vise til
en pen omsetningsøkning. Ved utgangen av 2020 lå vi solid foran 2019 med omsetningsvekst på 11 prosent. Vi kan ikke annet enn å være fornøyde, sier Sårheim.

Sterkt i prosjektmarkedet
Bergensavdelingen gjør det også skarpt i prosjektmarkedet med store leveranser til boligprosjekter og nybygg.
– Heldigvis har pågående prosjekter ikke stoppet opp, vi har kun opplevd noen forsinkelser, samtidig har vi greid å arbeide oss inn på nye gode prosjekter og leverer bra på eksisterende prosjekter. I kombinasjon med et fortsatt sterkt servicemarked går vi inn i 2021 fulle av optimisme og med forventing om at den gode trenden vi er inne i nå vil fortsette. Alt tyder på at at vi skal lykkes med å nå de målene vi har satt oss for det nye året, sier Sårheim.

Tar større kunder Sonepar Bergen er en av de «tre store» på Vestlandet. Fra å være en ren leverandør til små og mellomstore installasjonsbedrifter har avdelingen i løpet av de siste årene også lykkes med å skape mange gode kundeforhold med større bedrifter i området. Avdelingen består av seks ansatte: Thomas Halvorsen er Teamleder for innesalg, Jon Rune Bruvik innesalg, Marit Mevatne MA ansvarlig og har kontroll på alt, ny person på innesalg/MA fra 1. februar er Bengt Synnevåg, Christoffer Hafsås «server» nye og eksisterende kunder ute på veien, salgsjef på avdelingen er Ole André Sårheim, i tillegg har vi avdelingens faste sjåfør gjennom 25 år Stein Jensen, som server kundene på en flott måte. Butikken holder til i flotte og sentrale lokaler på Danmarksplass og tilbyr skreddersydde og lokale logistikkløsninger som optimaliserer leveransen til kunden.


– Vi har dyktige fagmennesker som yter topp service i alle ledd, det er en bevisst satsing fra vår side. Vi ser at tett kundeoppfølging og høy grad av tilgjengelighet, i kombinasjon med klok bruk av Sonepar-apparatet, som tilbudskontor og logistikkmuligheter, John er en av 20 sensorspesialister virkelig bærer frukter, sier Sårheim

Artikler i samme kategori

Sinusmagasinet er et magasin for elektrobransjen som utgis av Sonepar