Utvider smarthusporteføljen med smart vannstopp

av Kristin Bredesen

Energistyringsselskapet Eaton lanserer Eaton xComfort Water Guard – en ny løsning som automatisk oppdager og forhindrer vannskader i hjemmet.

Øystein Engebretsen, leder for smarthussatsningen i Eaton Norge

Den nye løsningen, Eaton xComfort Water Guard, beskytter boligen mot vannskader gjennom å oppdage lekkasjer og stoppe vanntilførselen. Produktet inngår i smarthussystemet xComfort som har vært i det norske markedet i nærmere 20 år.

– Vi har lagt ned et solid stykke arbeid for å skape den optimale vannstopp-løsningen. Vannstopp er som kjent lovpålagt i alle rom med vanntilkobling uten sluk, og frem til i dag har det vært mange dårlige løsninger og useriøse aktører på markedet uten noen form for god integrasjon mot smarthusløsningen i boligen, forklarer Øystein Engebretsen, leder for smarthussatsningen i Eaton Norge. Han mener at dårlig brukervennlighet i dag fører til falsk sikkerhet.

– Mange klør seg i hode når det begynner å pipe under vasken uten ytterligere forklaring. Resultatet er ofte at vannstopp-løsningen kobles fra i ren frustrasjon. I dag er det ofte pluggbare løsninger som benyttes – alt fra selve vannstoppen, til vannsensoren og til motor- eller magnetventil, og dermed er det ingen robust beskyttelse for lekkasjer, sier Engebretsen.

En del av basis-infrastrukturen
Engebretsen forklarer at den nye vannstopp-løsningen blir en del av basis infrastrukturen Eaton tilbyr.

– Stadig flere utbyggere standardiserer sine boliger med vår basis infrastruktur av høy industriell kvalitet. Da leveres boligen med trådløs lys- og varmestyring, solskjerming og nå også vannstopp. Boligkjøperen kan enkelt legge til flere smarte løsninger, og får da en verden av muligheter, sier Engebretsen, og påpeker at basis infrastrukturen er en del av den faste elektroinstallasjonen med tilhørende samsvarserklæring som et verdidokument for boligen.

Suveren brukervennlighet
Engebretsen forteller at kvalitet og brukervennlighet har vært sentralt i utviklingen. – Oppstår det en vannlekkasje vil vannet stoppe, boligeier varsles via xComfort Bridge-appen, et LED-lys vil blinke og det vil gå en lydalarm. I tillegg er det en enkel veiledning teipet ved selve produktet som forklarer hva du skal gjøre hvis det oppstår en lekkasje. Boligeier kan selv velge å overstyre vannstoppen, lokalt på vannstoppen eller via appen, hvis man vet at alt er som det skal være. Dersom vannet er tørket opp og vanntilførselen er slått på igjen får man beskjed om det via appen. Han legger til at funksjonaliteten kan bygges inn scenestyring, noe som vil være nyttig dersom boligeieren skal på ferie og vil være føre var.

Artikler i samme kategori

Sinusmagasinet er et magasin for elektrobransjen som utgis av Sonepar