Nytt to-spann i Bodø

19/2/24
Om Sonepar
19/2/2024

Sonepar sin Bodøavdeling har fått fersk mannskap i form av salgssjef og avdelingsleder Morten Trælnes og shopansvarlig Thomas Rosvold. Med glød og pågangsmot setter de inn alt krutt for å betjene gamle og nye kunder i nedslagsfeltet.

Thomas startet sommeren 2023 og Morten kom ombord i november. Det ferske tospannet er rike på bransjeerfaring, selv om de er unge i år, henholdsvis 29 og 32.

- Vi tror vi er de yngste som driver i bransjen i Bodø, fordelen er nytt pågangsmot, og kanskje litt nytt tankesett, sier Morten.

Thomas har lang erfaring som svakstrømselektriker hos Haneseth, en lokal montørbedrift i Bodø, og er trygg på produktene og markedet han skal betjene.

Avdelingsleder Morten kommer fra Wennstrøm. Han har 11 års erfaring som elektriker, blant annet fra salgssiden.

Plenty av optimisme

Sonepar avdeling Bodø er en solid etablert grossist i byen og leverer omsetning og bunnlinje som imponerer. Med faglig styrke og plenty av optimisme overtar Morten og Thomas stafettpinnen og betjener lokale kunder i SMB-markedet. Servicemarkedet, industri og noen prosjekter er det avdeling Bodø jobber mot til daglig 

Avdelingen er godt plassert med flott lokale i Bodøs grossist/proffmarked, på Rønvikleira. Her ligger konkurrentene side om side, det gjør det ferske tospannet ekstra sultne. Kundene er i hovedsak små og mellomstore bedrifter fra Korgen i sør, til Lofoten/Vesterålen i nord, i tillegg til en god del industrikonsern i området.

Ivaretar den gode arven

- Sonepar avdeling Bodø har opparbeidet seg et godt rykte takket være faglig flinke folk, og høster lovord fra fornøyde kundene for god service og tett oppfølging. Den gode arven tar vi med oss og bygger videre på. Lista for kundeoppfølging og servicegrad skal ligge skyhøyt i Sonepar, sier Morten.

Hektisk start

Oppstarten har vært hektisk med vareopptelling, ryddig og noen endringer i butikken med fokus på merkevareplassering for å skape en innbydende og oversiktlig butikk. Den gode gamle kunderservices vil imidlertid bli den samme lover de:

- Nå fokuserer vi på å vise kundene at Sonepar i høyeste grad er tilstede og på ballen, for de som er innom butikken, men også i forhold til utesalg. Det er et presset marked med hard konkurranse i bransjen, så her er det bare å stå på for å skape tettere kontakt med eksisterende kundebase og knytte til oss nye kunder, slår Morten fast.

Først med det siste

Sammen med produktansvarlig i Sonepar har avdelingen kontinuerlig fokus på oppfølging av vareutvalget i butikken, med stadige fornyelser.

- Vi vet at vi må være tidlig ute med de nyeste varene på markedet for å tilfredsstille sluttkundenes og montørenes forventninger, sier Thomas.

- Hvordan ser dere på mulighetene i markedet i 2024?

- Vi er forberedt på at det kan bli et “humpete” marked. I Bodø har vi vært bortskjemte gjennom mange år med et voldsomt trykk, men det er absolutt lysglimt og muligheter for at vi skal klare et godt år omsetningsmessig. Vi vet at det blir mye bytte til LED, og her mottar vi mange forespørsler, her blir det betydelig fokus gjennom hele året.Sonepar har mange solide og spennende produktgrupper, ikke minst vårt eget varemerke Tradeforce, her er vi “på”, og sortimentet utvikler seg stadig både på verktøy og installasjonsutstyr, sier Morten.- Så har vi gode smarthusløsninger med smartstyring fra Plejd, som det går mye av, skyter Thomas inn, og legger til:- For ikke å glemme er Sonepar nylig blitt leverandør av varmepumper fra Samsung, her ser vi også gode muligheter.- Så optimismen er på topp?

- Vi kommer til å levere til en rekke eneboliger i begynnelsen av året, så er det selvfølgelig leveranser til serviceoppdrag og rehabilitering, som tikker inn jevnt og trutt. Vi skal henge på for å gi kundene topp service og god kvalitet i alle ledd!

Flere artikler i denne kategorien