Sonepar Hamar: Passerte 200 millioner kroner i omsetning

22/8/23
Om Sonepar
23/8/2023

Avdeling Hamar befester sin posisjon som veldrevet og med god vekst. I 2022 passerte avdelingen for første gang milepælen på 200 millioner kroner og endte opp med en omsetning på 215 millioner.

- Vi har lykkes gjennom bevisst satsing på tett kundeoppfølging og mersalg, rett varesortiment og god service. Sonepar kjennetegnes av folk med fagkunnskap, som er tilgjengelig for kundene. På den måten skiller vi oss ut, i positiv forstand. Vi opplever jevnt over en stigning i salget. Vi har et godt rykte for å være gode på kundeservice, dette ryktet beholder vi takket være god innsats fra alle medarbeiderne lokalt og sentralt, sier avdelingsleder Thomas Olsen.

Hamaravdelingen er markedsledende på innlandet, og i Sonepar-sammenheng er avdelingen blant landets største med sine seks medarbeidere. Målt i omsetning er de tredje størst etter Oslo og Drammen.

Avdelingsleder Thomas Olsen. Foto Mathilde Nicoline Bergersen.

Vet hva kundene ønsker

Olsen, ble avdelingsleder i 2016, etter seks år som uteselger. Han har fagbrev som elektromontør og jobbet 12 år som elektriker før han kom til Sonepar. Denne bakgrunnen har gjort han godt rustet til rollen - han vet hva kundene ønsker.

-Jeg er fortsatt aktiv på utesalg sammen med Aleksander Myhre. Det øvrige teamet består av Arne Thomas Iversen, Geir Frode Håberget og Morten Hansen på innesalg, samt vår innesalgsleder Einar Tømmerås, sier Olsen.

Stiller forberedt

- Vi har tatt med oss den gode driven fra fjoråret langt inn i 2023, men som ventet merker vi noe lavere aktivitet spesielt i hytte- og servicemarkedet, men vi stiller ikke uforberedt: Satsingen på solceller, elbilladere og energibesparende produkter vil ta over for det vi mister. Når vi kommer skikkelig i gang med disse aktivitetene har vi troen på at vi kompenserer for lavere omsetning på andre områder. Interessen for solceller er stigende, og spesielt innenfor landbruk merker vi en økende tendens. Vi kommer til å se store låvetak med solceller fremover. Her finnes det et uutnyttet potensial for strømproduksjon - dette vil poppe opp fremover, i tillegg til næringstak selvfølgelig. Vi ser at mulighetene er mange. Etterspørselen til hytter og boliger er også voksende, sier han.

Flere om beinet

- Tendensen er at det er flere om beinet om prosjektene i år, men med satsing på riktige produkter har vi troen på nok et godt år. Sonepar har gode leverandører å støtte seg på, og er veldig bevisst i forhold til produktopplæring på nye produktgrupper. Vi tilpasser oss svingningene i markedet. Når etterspørselen øker etter strømproduserende og energieffektiviserende tiltak og produkter, har vi de beste produktene og tilhørende kompetanse for å bistå kundene med gode råd og veiledning, sier Olsen.

Stabil kundemasse

Geografisk dekker avdelingen Innlandet som er et betydelig område.

Kundemassen er variert og består av tavlebyggere, automasjonskunder, industrikunder og en rekke små og mellomstore, i tillegg noen store, installasjonsbedrifter.

- Det er en god kundemiks, med en spredning som gjør oss stabile og mindre sårbare for svingninger i markedet, sier han.

Høster mye ros

Avdelingen kan skilte med et stort og godt plukklager på Hamar. Det er ikke få installatører som kommer innom butikken daglig for å hente ut varer. Den nye nettbutikken høster samtidig mye ros.

- Tilbakemeldingene fra kundene er udelt positive, det er åpenbart at vi har truffet rett med den nye nettbutikkløsningen. Brukervennligheten er noe kundene virkelig setter pris på, sier Olsen.

Fagfolk krever fagfolk

- Vi får mye skryt fra kundene våre for at vi har dyktige folk med mye erfaring og god kompetanse, som alltid kan svare og hjelpe til med å finne løsninger på de utfordringene de måtte ha. Vi er tilgjengelige, og svarer på telefon, hvis ikke kundene har mulighet til å komme innom butikken. Dette blir verdsatt, det knytter kundene tettere til oss og er med på å opprettholde det gode miljøet vi har i avdelingen. Dette er positive kjennetegn ved Sonepar, som vi verner om. Her trives folk, og vi beholder de flinke medarbeiderne våre takket være god kultur og et godt arbeidsmiljø, slår han fast.

Flere artikler i denne kategorien