Sonepar styrker kompetansen på fornybar

20/5/24
Om Sonepar
20/5/2024

Sonepar styrker kompetansen på fornybar med ansettelsen av Dag Henning Borg som kategoriansvarlig for området.

Borg startet 1. februar ved hovedkontoret i Drammen. Han kommer senest fra Eltera, hvor han jobbet som prosjektleder. Borg har fagbrev som elektriker, en bachelor som yrkesfaglærer innenfor teknologiske fag, og har over ti års erfaring som prosjektleder.

“Tør å satse”

- Dette er en ny stilling som er veldig spennende, og som signaliserer hvor Sonepar er på vei, og at de tør å satse på å spisse kompetansen innenfor et viktig område i sterk vekst. Opprettelsen av stillingen sier også mye om arbeidsmiljøet i Sonepar. Når man ser at markedet endrer seg, er det lett at man legger nye arbeidsområder og ny teknologi på allerede pressede ressurser. Her velger Sonepar i stedet å lytte til de ansatte og satse på en ny person, øremerket for fornybarfeltet, det tror jeg er en klok strategi, sier Borg.

I kategorien fornybar energi ligger solceller, varmepumper, elbillading og integrering mot smarthusløsninger, her blir Borg sentral som en støttespiller til salgsapparatet.

- Min rolle blir en god kombinasjon av en salgsfunksjon, i tillegg til at jeg skal sørge for at Sonepar har gode og riktige produktene å tilby kundene. Mye av det jeg kommer til å jobbe med er tilbakemeldinger fra salgsapparatet på hva markedet ønsker, så blir oppgaven min å få tak i det, enten gjennom eksisterende, eller nye leverandører. En del av jobben vil også være å finne de leverandørene som tilbyr god opplæring internt, og også for kundene våre, via ulike kanaler, sier han.

Førsteinntrykket av å være en del av Sonepar-familien?

- Veldig bra. Onboarding var veldig proff og godt planlagt. Noe av det første som slo meg, etter å ha sittet og observert i et møte, var åpenheten og takhøyden. Det var ingen som var redde for å stille spørsmål, det resulterte i et effektivt og informativt møte. Det sier mye om kulturen, det er supre egenskaper å være en levende og lærende bedrift i utvikling.

Jeg er imponert over bredden og kompetansen hos de som jobber her, for den er skyhøy innenfor hvert enkelt fagområde og kategori.Det gjør at man føler seg trygg når man kommer inn i en nyopprettet stilling.

Flere artikler i denne kategorien