El-Experten Egersund: Elektrikere til lands- og til vanns

3/8/23
Kundecaser
8/8/2023

El-Experten i Egersund er store på landbasert industri, boliger, og alt som har med båt og det maritime å gjøre. Fra fiskefartøy til båtturister tar kontakt når de trenger hjelp. I Egersund er de leverandør nummer én på båtinstallasjoner, service til fiskeflåten og alt annet elektrisk arbeid på båter.

- Maritim elektronikk er vårt nisjeområde. Alle som har båt, som legger til eller befinner seg i farvannet rundt Egersund bruker oss når det er behov for å “skru” ombord. Vi har opparbeidet oss lang og god erfaring gjennom samarbeid med ulike rederier, sier Geir Anders Hadland, som leder industriavdelingen i El-Experten Egersund, et selskap med 39 ansatte.

- Det går mye i navigasjon og kommunikasjon. Vi tilbyr vedlikeholdsavtaler, rådgivning og installasjoner i både små og store fartøy. Om vi trenger å feilsøke mer grundig har vi eget verksted som kan reparere de fleste komponenter innenfor skipselektronikk. En maritim elektriker er på mange måter et multiverktøy. Det kan være mange ulike utfordringer og løsninger på et fartøy, og vi har som mål å løse det mest «on site». Det viktigste for mange av kundene er kort reaksjonstid og bred kompetanse. Når de ringer, må vi være på pletten, sier Hadland.

FLITTIG BRUK: Om det er oppdrag til vanns- eller til lands, bruker El-Experten Egersund Sonepar i de fleste sammenhenger. - Vi benytter oss flittig av Sonepar, de er en trofast og effektiv leverandør av materiell, og utgjør en viktig supportfunksjon for oss, sier Geir Anders Hadland leder for industriavdelingen i El-experten Egersund.

Travel sommersesong

Selv om fiskeriflåten har krympet totalt er det fortsatt en del store båter som kommer inn til havna i Egersund.

- Da supporterer vi med blant annet navigasjon, fiskeleting, fangstkontrollsystemer, kommunikasjon og internett via satellitt. Vi kan båter, og har øremerkede ressurser i form av en dyktig selger og to erfarne teknikere med den rette spisskompetansen. Oppdragene varierer i tilfang og størrelse. Vi har blant annet et stort fiskefartøy fra Skottland som ligger fast i byen, ellers er det tilreisende båter som ringer og skal ha bistand. Vi hjelper selvfølgelig også småbåter, kommer det en seilbåt inn fra England er det oss de kontakter. Det samme gjelder båtturistene. I sommersesongen har vi merkbart travlere dager - da passer vi på at lageret av installasjonsmateriell og maritim elektronikk er fullt.

Flittig bruk av Sonepar

Om det er oppdrag til vanns- eller til lands, bruker El-Experten Egersund Sonepar i de fleste sammenhenger.

- Vi benytter oss flittig av Sonepar, de er en trofast og effektiv leverandør av materiell, og utgjør en viktig supportfunksjon for oss. Kontakten er tett med Magnus og Kim på Stavanger-avdelingen og tonen er god. De er flinke til å ordne og opp og hjelper i enhver sammenheng. De skaffer raskt rett informasjon og leverer de varene vi trenger, sier Hadland.

Fiskeforedlingsindustri

Som el installatør på “sildalandet” er det ikke overraskende at den største lokale industrikunden Pelagia Seafood/Egersund Seafood, som er en av Norges dominerende aktører innen fiskeforedling. Her opererer El-Experten som fast driftselektriker og gjør alt fra vedlikehold, ombygging og diverse automasjonsoppdrag.

- Vi er også store innenfor privatboliger og næringsbygg. Med en egen avdeling for svakstrøm, har vi mange oppdrag med brannalarmer og lås. Nå går det mye i lysbytte: Vi skal blant annet bytte lys for tre millioner kroner hos Nordan, en stor produsent av dør og vinduer. Det er merkbart at stadig flere næringskunder tenker grønt, miljøvennlig og fornybart. Vi leverer solcelleanlegg både til industrien og til landbruk, sist var det et kyllinghus hvor vi installerte solcellepaneler på taket, sier han.

Håndterer de store oppdragene

Av større prosjekter trekker han frem Egersund Forum, et kontorbygg på åtte etasjer med et tilliggende bygg på to etasjer, til sammen 8000 kvadratmeter. Sentralt plassert ved togstasjonen i sentrum er det arbeidssted for over 330 personer fordelt på 15 leietakere. Her er det lagt stor vekt på gode energiløsninger – både på oppvarming og belysning. El-Experten har stått for all elektroinstallasjon, med Sonepar som leverandør av materiell.
- Dette er et viktig referanseprosjekt for oss, og en betydelig jobb, som viser at vi håndterer de store oppdragene, det har igjen ført til at kunden har brukt oss på flere prosjekter, sier Hadland.

Egersund Forum

Folkekjær lysfontene

Oppdrag med lokale signalprosjekter scorer alltid høyt - hos bedriften og hos kundene. Da Egersund kommune besluttet å oppgradere torget, inkluderte det installasjon av lys og lysfontene - et populært tilskudd for innbyggerne og et viktig oppdrag for El-Experten. 

I mai var fontenen satt i gang, lysene påkoblet, og møbler var kommet på plass. Plassen har allerede blitt et svært populært sted for Egersundboere i alle aldre.
- Lysfontenen ligger i hjertet av Egersund, her liker folk å tilbringe tid. Det gir ekstra stolthet å vite at vi har vært en bidragsyter til en folkekjær plass som forskjønner bybildet, sier han.

Kontaktperson: Geir Anders Hadland: 977 84 668, geir@el-experten.no

Flere artikler i denne kategorien