Strekker seg langt for kundene

19/2/24
Kundecaser
23/2/2024

Eltro Installasjon AS er et veletablert og anerkjent firma som har hjulpet kundene i Troms fylke siden 2007.

- Vi er stolte av vårt rykte for kvalitet, pålitelighet og ekspertise innen elektriske installasjoner. Vår visjon er å levere førsteklasses elektrotjenester som gir verdi for kundene våre, sier prosjektleder Alexander Kristiansen.

Stasjonert i Tromsø by, sentralt på Tromsøya i Kløvervegen 14, består selskapet av 30 ansatte med stort og smått. Selskapet ble etablert av Trond Kristensen, som i dag er faglig leder og daglig leder.

- Kundene befinner seg primært i Troms fylke, men vi reiser på oppdrag fra Brønnøysund til Kirkenes, sier Alexander. Han er elektroutdannet og har jobbet som montør og prosjektleder, og står for mye av dialogen med kundene.

- Jeg har vært med i 11 år, da jeg startet var vi syv ansatte, så jeg har vært med på reisen fra liten til middels stor bedrift, sier han.

Satser på næringskjeder og industri

Selv om selskapet har en serviceavdeling på 4-5 stykker, er det i hovedsak matvarekjedene og industri det satses på. Her er de dominerende og har en fot innenfor de fleste dagligvarekjeder i form av faste avtaler med NorgesGruppen i Tromsø, Rema 1000 og Coop, er også sentrale kunder.

- Vi har blant annet rammeavtale med Rema 1000, det forplikter oss til Troms og Finnmark for store utskiftninger. Dette er langsiktige avtaler, som gir forutsigbarhet for kunden og for oss på ombygging av butikker, omlegginger og løpende service, sier Alexander.

Rask service sikrer oppetid

For dagligvarekjedene er effektivitet og oppetid sentralt, det krever sitt av el-bedriften:

- Vi forplikter oss til å stille opp til enhver tid. Det forventes at vi rykker ut 24/7 og løser oppgaven med én gang. Hvis en kasse streiker, eller et kjøleanlegg går midt på natten, stiller vi opp. Kundene vet at de får tak i oss, uansett når de ringer. Vi er veldig fleksible og setter tilgjengelighet og profesjonalitet i høysete. Det er dette kundene våre setter pris på, og det er slik vi suksessivt får nye kunder, sier Alexander.

PTG Kuldeteknisk AS, som er et av Norges største leverandør av kjøle- og fryseanlegg, er en annen sentral kunde.

- De er store innenfor butikksegmentet og leverer kjøledisker mm. Vi utfører mange oppdrag for dem, og er innom ganske mange butikker i løpet av et år.

På industrisiden har vi blant andre bake-husene i byen og Tromsø Bakeri. I Tromsø er det en del fryserier for innfrysing for fisk, her har vi også mange oppdrag. Vi jobber i tillegg en god del for Havbruksstasjonen i Tromsø. Dette er kunder som også er avhengig av rask responstid, for å unngå at verdier går tapt, sier Alexander.

Krevende for organisasjonen

Det er krevende for bedriften med så mange næringskunder som forventer rask service.

- Vi må alltid ha tilgjengelig personell og være kjappe på labben. En måned kan det være en time jobb for en kunde, andre ganger mange dager. Det skaper en dynamisk hverdag, som ofte er uforutsigbar i forhold til arbeidsmengden, men vi har lykkes med å organisere oss så vi innfrir kundenes krav, sier han.

Litt om samarbeidet med Sonepar:

Eltro Installasjon bruker Sonepar som hovedleverandør for materiell og utstyr til alle prosjekter og serviceoppdrag.

- Vi har samarbeidet godt med avdelingen i Tromsø i mange år. Rask respons og god leveransekvalitet gjør samarbeidet med Sonepar instrumentell for rask leveranse til kundene våre, sier Kristiansen.

Stabil kjøpekraft

I Tromsø har det vært klondyke-stemning i byggebransjen i de siste ti årene, nå har aktiviteten på nybyggmarkedet avtatt betraktelig.

- Vi ser at markedet har snudd, og selv om det private servicemarkedet ikke er vår nisje merker vi at folk har mindre kapital å rutte med. Dette vil smitte over på næringskundene også og investeringsevnen vil gå ned. Tromsø-markedet er likevel nokså trygt, kjøpekraften er sterk i byen og holder seg relativt stabil. De store prosjektene i fylket havner gjerne her, sier Alexander.

Med stabil kundemasse og god ordrereserve er Elektro Installasjon forsiktige optimister hva gjelder 2024:

- Vi er positive og tror på et stabilt godt år. Vi har grei ordrereserve allerede. Så gjelder det å jobbe målrettet mot nye kunder.

Fra elektriker til energikonsulenter

Alexander tror næringskundene i nord i større grad vil lete etter strømsparende tiltak.

- I likhet med alle andre er de opptatt av sluttregningen. Strømprisene vil etterhvert utjevne seg mellom nord og sør, nye krav til nybygg, økende forventninger og krav til at energiforbruket skal komme fra fornybar kilder, i kombinasjon med attraktive grønne lån fra banker, vil gjøre det lønnsomt å plassere næringsbygg i en høyere energiklasse.

Vi ser at solceller vil komme som en kanonkule i nord, derfor satser vi på kurs og kompetansebygging på området. Her skal vi være på pletten og ta vår del av markedet. Det samme gjelder smarthusløsninger og varmepumper, her øker vi kompetansenivået vårt så vi kan levere og supportere gode energieffektive løsninger og styring for næringskundene, Elektrikeryrke er i forandring, nå må vi også fungere som gode og kunnskapsrike energikonsulenter, slår han fast.Eltro Installasjon eier i tillegg Eltro VVS, en selvstendig VVS entreprenør med fire ansatte.- Vi ønsker å jobbe enda tettere sammen og legge en felles plan med en tydelig grønn profil. Mange av de store næringskundene har en lang horisont, de ser på oss som en samarbeidspartner - ikke bare en elektriker på timepris. Vår oppgave blir å legge frem de gode langsiktige totalløsningene for kundene våre.

Flere artikler i denne kategorien