Starter produksjonen på Norges største landbaserte bygg

13/3/23
Kundecaser
23/8/2023

Lysteknikk Elektroentreprenør AS innhenter den ene storkontrakten etter den andre: Økern portal, Regjeringskvartalen og nå Construction City på 103.000 kvm, som blir Norges fremste næringsklynge for bygg, anlegg og eiendomsbransjen. Med seg har de Sonepar som vinner av kontrakten på leveransene av elektromateriell.

Construction City består av en bygningskropp der seks romslige fløyer springer ut av en innbydende glasshall i hjertet av bygget.
Bygget vil romme 4.500 arbeidsplasser og er klar for innflytting i 2025. Foto: Construction City

– Jeg sier til gutta mine: Nå er vi i toppligaen, men vi skal fortsette å være sultne, og ikke slutte å utvikle oss, sier Morten Haug. Han er daglig leder, installatør og faglig leder i Lysteknikk, mens Øyvind Faye er avdelingsleder og prosjektansvarlig for engasjementet på Construction City.

– Vi er både ydmyke og stolte av å bli tildelt en så stor oppgave, sier Haug.

Nylig har Avdeling Prosjekt avsluttet arbeidet på leveranse av elektro på utbyggingen av Økern Portal i regi av Byggherre Vedal AS og Oslo Pensjonsforsikring. Det ca. 67.000 kvadratmeter store Økern Portal er både kontor- og næringsbygg og et bærekraftig fellesskap som bidrar til mangfold i nærmiljøet. Nå står nok et gigantprosjekt for tur: I februar var det oppstart på det største landbaserte bygget i Norge, Construction City, hvor Lysteknikk er totalleverandør på elektroinstallasjoner og svakstrøm.

– Vi begynte for et år siden med prosjektering, nå starter produksjonen. Vi ligger godt an, i henhold til planen. Det er en omfattende jobb, i omfang av ressurser vil 80 og 100 folk være involvert på det meste, sier han.

Kontrahert arbeid til 2026

– Rent forretningsmessig er det unikt vi har fått denne jobben i en samspillsfase, vi har vært med på å lage leveringsbeskrivelse i samråd med oppdragsgiver, og på bakgrunn av dette har vi laget en målpris, som har endt opp i en utførelseskontrakt, og foreløpig er det et lykkelig ekteskap for vår del, sier Haug.

Takket være at Lysteknikk landet den ene storkontrakten etter den andre befinner selskapet seg i en ekstraordinær posisjon ordremessig:

– Ordrereserven, som blant annet består av Regjeringskvartalet, Construction City, gir oss en unik forutsigbarhet med kontrahert arbeid helt frem til 2026 med meget solide byggherrene. Slik dagen situasjon er har vi liten usikkerhet med tanke på fremtiden, sier han.

På Construction City er OBOS byggherre. 70 prosent av arealene utleid, selv om bygget ikke er klart for overtagelse før i 2025, det er unikt! Construction City skal samle de beste og største aktørene innenfor entreprenørsegmentet: AF Gruppen, Statsbygg, NCC sammen med OBOS og en rekke andre bransjeaktører skal sammen danne et sterkt fagmiljø for entreprenørkompetanse.

– Dette blir et kult konsept, å samle kompetansen i ett bygg for å skape et miljø som tilrettelegger og påvirker innovasjon, og hvor aktørene kan knytte relasjoner og samarbeide, sier Haug.

Konstruert for samhandling

Den såkalte glasshallen, som vil ligge midt i bygget, har en enorm takhøyde på 35 meter og byr opp til samhandling med ulike møteplasser, sosiale soner, et stort auditorium med plass til 200 personer, kafeer, restaurant og andre tilbud. Her vil tidligere konkurrenter og nye samarbeidspartnere av alle størrelser møtes for idéutveksling å drive bransjens samlede innovasjonsevne og konkurransekraft. Ut av Glasshallen strekker det seg seks fløyer med moderne kontorlokaler og delte samhandlingsarealer som skal fungere som delte møterom og sosiale soner for leietakere i samme etasje. Tanken er at ved å dele på fasiliteter stimuleres det til samhandling samtidig som leieforholdet blir mer kostnads- og arealeffektivt.

Teknologi for de beste brukeropplevelsene

Construction City vil være blant Norges smarteste bygg og by på en attraktiv og friksjonsfri brukeropplevelse. Brukere kan med smarttelefonen sjekke tilgjengeligheten og booke møterom, samhandlingsarealer, arbeidsplasser og parkering, bestille mat, drikke og tjenester i bygget og få oversikten over aktiviteten i bygget. Teknologien er brukervennlig og styrker effektivitet, samhandling og opplevelsen av arbeidsplassen.

Sonepar trakk det lengste strået

I konkurranse med en rekke el-grossister vant Sonepar konkurransen om å levere til Construction City, en stor og viktig leveranse for Sonepar.

– Utvelgelseskriteriene var kvalitet, pris og leveringsdyktighet, de greide Sonepar å oppfylle denne gangen, dermed stakk de av med seieren. Dette er et stort prosjekt, som krever mye av alle involverte. Sonepar sin oppgave er å levere alt materiell til sterkstrøminstallasjonene. Vi er veldig stolte av å ha med oss Sonepar på denne leveransen. Det er mye som skal klaffe både på kvalitet og pris, og de leverte rett og slett det beste tilbudet. Vi har full tillit til at de vil svare til forventningene, sier Haug.

Vant på gjennomføringsevne

Vinnerformelen for Lysteknikk er gjennomføringsevnen, mener Haug.

– Vi har en organisasjon som gjør at vi samarbeidere godt slik at oppdragsgiver når sine mål. Gjennom oppdragene våre på Økern portal, Regjeringskvartalet viser vi at vi hører hjemme i eliten. Det er utrolig gøy å se hva vi har får til, men vi stopper ikke her, vi skal fortsette å utvikle oss.

Litt av det som skal leveres:

 • Ca. 14.000 lysarmaturer
 • Ca. 2.400 Vinduer med solskjerming
 • Ca. 15.000 stikk
 • Ca. 500.000 m datakabel
 • Ca. 22.000 m Kabelstige         

Lysteknikk Elektroentreprenør AS ble etablert i 1994 og hadde som formål å være totalleverandør av elektroarbeid på det norske markedet, noe de har lykkes godt med.

Selskapet har 120 ansatte og omsetter for drøye 220 millioner kroner. Hovedkontoret ligger på Skullerud i Oslo. Lysteknikk er totalleverandør av elektroarbeid og datasentre.

Divisjoner:

 • LT Datasenter
 • LT Sikkerhet
 • LT Service
 • LT Prosjekt
 • El-Døgnvakt
 • El-Sjekken
 • Personvern og cookies
Morten Haug, daglig leder, installatør
og faglig leder i Lysteknikk.

Aktuelle prosjekter:

Før jul avsluttet Lysteknikk Avdeling Prosjekt arbeidet på leveranse av elektro på utbygningen av Økern Portal i regi av Byggherre Vedal AS og Oslo Pensjonsforsikring. Det ca. 67.000 kvadratmeter store Økern Portal er både kontor- og næringsbygg og et bærekraftig fellesskap som bidrar til mangfold i nærmiljøet.

Rehabiliteringen av høyblokken i Regjeringskvartalet er nok et betydelig prosjekt hvor Lysteknikk Elektroentreprenør er valgt som elektroentreprenør, fra samspillsfasen. Byggherre: Statsbygg og ansvarlig entreprenør Skanska.
LT Datasenter leveranseavtale med Skatteetaten Totalleveranse. Modernisering av datahall bestående av hovedtavle, underfordelinger, UPS-anlegg, SD-anlegg og kjøleanlegg.

VERDT Å VITE OM CONSTRUCTION CITY:

 • Det er OBOS som står bak Construction City.
 • Det er Link Arkitektur som har tegnet bygget.
 • AF Gruppen og Betonmast er hovedentreprenør.
 • Visjonen er å skape den ledende destinasjonen for verdiskapende samhandling i bygg, anlegg og eiendomsbransjen.
 • Construction City står klart på Ulven i Oslo i 2025 og måler hele 103.000 kvadratmeter – noe som gjør det til et av Norges største byggeprosjekter.
 • Som leietaker i bygget får du også ta del i et klyngefellesskap for næringen.
 • Construction City vil blant annet inneholde:
 • Moderne kontorlokaler for fremtidens arbeidsformer
 • Et mangfold av felles møterom, samhandlingsarealer og fasiliteter som kan benyttes av alle i bygget
 • Et stort auditorium med plass til 200 personer.
 • Treningssenter.
 • Skybar med tilhørende takterrasse som har utsikt over Oslo, en egen takpark der det dyrkes grønnsaker, samt et eget treningsområde på taket med både løpebane og tuftepark.
 • Ulike handels- og tjenestekonsepter som bakeri, frisør og blomsterbutikk
 • Norges største innendørs sykkelparkering med en kapasitet på 1300 sykler
 • En egen mobilitetshub for leie av elektriske biler, sykler og sparkesykler.

Flere artikler i denne kategorien