Fjellstøtt i Bergen: fulle ordrebøker ut 2023

10/8/22
Kundecaser
23/8/2023

I turbulente tider er det trygt å vite at det finnes aktører som står fellstøtt: Torsvik Elektro i Øygarden utenfor Bergen har gjennom mer enn 40 år bygd stein på stein til å bli en bunnsolid installatørbedrift som teller 43 ansatte.

Gründer og eneeier Peder Torsvik etablerte bedrifen i 1982, med Sonepar som hovedgrossist helt siden de etablerte seg i Bergen.

– Fra den spede begynnelsen starte vi å handle fra Grimseth tekniske, en liten grossist, som senere ble kjøpt opp av Ingeniør Gran, som skulle bli til Otra og deretter Sonepar, i dag går 80 prosent av alt vi kjøper gjennom Sonepar, slår Torsvik fast.

Favner bredt

Torsvik har bygd en solid kundeportefølje i Øygarden kommune, Alver kommune og Bergen. – Nedslagsfeltet er omfattende, både geografisk og faglig favner vi bredt, det gjør også at vi står støtt, selv i urolige tider. Ordrebøkene er fulle ut 2023, mye takket være at vi er tunge innenfor industrien, som er mindre volatilt enn boligmarkedet. Her begynner vi så smått å merke tendenser til lavere aktivitet, sier Torsvik. Bedriften har blant annet spesialisert seg på svakstrøm, og jobber med adgangskontroll, nettverk og alarm. Med eget elektroverksted bygger de sentraler for bygg og automatikk og tavler for
VA-anlegg selv.

– Vi er mye inne på VA-anlegg, styreskap og styring av pumpestasjoner, samt at vi har en del oppdrag for ppdrettsindustrien, som vi blant annet har levert en del landstrømanlegg til, forteller Torsvik. I tillegg til oppdrag for industrikunder er det fortsatt travle dager med prosjekter innenfor nybygg og rehabilitering.

– Vi har gode samarbeid med flere lokale entreprenører hvor vi er inne på entrepriser med totalleveranser på elektro. Foreløpig er utsiktene gode, men vi forventer en utflating i byggeaktiviteten, det er uunngåelig basert på det som skjer ute i Europa, prisøkning, leveranseproblemer og knapphet på materialer vil gi ringvirkninger – i alle ledd, sier han.

Vareleveranse på grønn mann

Av større prosjekter viser Torsvik til ombygging av hotellet Radisson Blue på Bryggen en jobb til mellom NOK 30-40 millioner og OPUS XVI, tidligere banklokaler og restaurant på Vågsallmenningen som ble ombygget til hotell. Av ferske prosjekter peker Torsvik på ombyggingen for UIB Jahnebakken 3 og Allegaten 70 i Bergen, som nylig er ferdigstilt. Øvrige prosjekter av størrelse er rehabilitering av kontorbygg i Christies gate 12 for Universitetet i Bergen. Bygget ligger i hjertet av Bergen, med store utfordringer ift parkering og vareleveranser.

– Takket være Sonepar sin fleksibilitet og sin lokale sjåfør, kom vi i mål tross veldig kronglete forhold. Sjåføren parkerte på Festplassen, for deretter å trille varevognen med kabler over fotgjengerovergangen ved grønt lys. Her fikk vi virkelig god nytte av sjåføren. Det blir tette bånd av den type service, ler Torsvik.

Løser «bassengfloken» i Bergen

På Ortun skole i Fyllingsdalen har et eldre svømmebasseng fra 70-tallet måtte vike plassen for to nye svømmebasseng som skal medvirke til å løse det som omtales som bassengfloken i Bergen. Her har Torsvik Elektro hatt totalansvar for el installasjonene, blant annet av bassengdel og nye garderober. Nybygget er på tre etasjer med et bruttoareal på 3727 m². Selve byggingen startet August 2020 med en beregnet byggeperiode på 20 måneder til en anslått kostnad på 200 MNOK. Byggherre er Bergen kommune, og prosjektet utføres i form av totalentreprise som håndteres av Brødrene Ulveseth AS.

– Også her har Sonepar levert alt elektroteknisk utstyr, belysning, kabelstiger, kabler og øvrig teknisk materiell, og med mellomlagerløsning har de sikret alle leveransene til rett tid.

SG-armaturer til 38 leligheter

På vakre Rong i Øygarden tar leilighetsprosjektet Ternholmen Panorama form. De 38 leiligheter fordelt på to bygg har panoramautsikt mot Hjeltefjorden og omkringliggende områder.

– Prosjektet er et samarbeid med vår hovedsamarbeidspartner på bygg og anlegg Brødrene Ulveseth. Blokk A er klar for innflytting denne sommeren, og blokk B i november. Her har vi gått inn med Sonepar og SG sitt nye materiell i form av sorte stikk og brytere, i tillegg er det også brukt SG sin belysningen, alt har gått gjennom Sonepar sitt lager. Det har fungert knirkefritt: Vi har kunnet bestille varene dagen før ønsket levering, og mottatt alt materiell og armatur pakket og merket, leilighet for leilighet. All ære til Sonepar for en suveren og effektiv logistikk-løsning når man ikke har mulighet til å ha lokalt lager selv, sier han.

Flere artikler i denne kategorien