Slår kreftene sammen i Trondheim

19/2/24
Kundecaser
23/2/2024

Den tradisjonsrike elektrobedriften Totaltek Trøndelag slår seg sammen med Elteknikk Klæbu og danner dermed et nytt og sterkere selskap, under navnet Elteknikk Trondheim.

- Sammen får vi nå den ønskede tyngden, både i prosjekt- og servicemarkedet, sier daglig leder John Jensen.

Totaltek har lang tradisjon for å være sterke på prosjektmarkedet, spesielt innen nybygg har bedriften en solid posisjon i nedslagsfeltet Trondheim og omegn samt Stjørdal.

Målbevisst innsats har gitt gode resultater: I 2022 og 2023 hadde de el-installasjoner på over 1000 leiligheter og hybler i og rundt Trondheim.

Bedriften startet opp i 2013, som en avlegger av Totaltek Tekniske AS, og teller i ca. 40 ansatte. Gjennom alliansen med Elteknikk Klæbu får de nå også en solid fot i servicemarkedet.

Når nye markeder

- Tradisjonelt har vi arbeidet mye mot boligmarkedet, og føler at det er her vi har spisskompetansen, og en solid ordrereserve. Så har vi lenge ønsket oss inn på servicesiden, men har ikke lyktes helt med det. Det, samt at vi skulle ansette ny faglig leder, er bakgrunnen for at vi kom i dialog med Geir Ove Gravseth, som er daglig leder i Elteknikk Klæbu. Selskapet er godt etablert i servicemarkedet. Sammen øynet vi mulighetene for en felles løsning. Vi fant tonen fort, og så fordelene med å slå kreftene sammen under felles flagg, sier Jensen.

Resultatet er at Elteknikk Klæbu får en andel av aksjene i Totaltek, og fra 1. januar var sammenslåingen et faktum under navnet Elteknikk Trondheim. 

Økt kapasitet

Det nye selskapet har 45 ansatte og opererer fra Totalteks lokaler i Østre Rosten 84G på Tiller. I Klæbu beholder de montørstasjon og lager.

- For kundenes del merker de ikke noe forskjell, sier Gravseth.

- De vil ha samme kontaktperson og samme kundeforhold som før. Så langt er responsen veldig positiv, nå har vi større kapasitet, kundene får raskere hjelp, og tilgang til vesentlig bredere kompetanse, så dette er vinn-vinn for alle parter, sier han.

Prosjektmarkedet vil fortsatt være i fokus.

- Nå får vi simpelthen flere bein å stå på, vi blir vi sterkere og mer robuste i forhold til konjunktursvingningene, sier Jensen.

Solid ordrereserve

Markedet i Trondheim, som ellers i landet, er merket av sterk nedgang på nybygg. Elteknikk Trondheim har imidlertid god ordrereserve for 2024, og et godt stykke inn i 2025, og er ikke nevneverdig bekymret.

- Privatmarkedet og servicesiden er preget av dyrtid, men på bedriftssiden går det jevnt og trutt. Vi har flere store prosjekter foran oss, blant andre Steinan Park i Trondheim, som kommer til å fylle opp mye av 2024 og 2025, sier Jensen. Her er det klart for byggestart på første trinn av totalt 600 leiligheter. Det er Fredensborg Bolig og Bolig Norge som står bak prosjektet.

- Så har vi tillegg en høyblokk, på Ola Frosts veg 5, på Tempe. Boligblokken lover å bli et fyrtårn av bærekraft, som etter planen skal stå ferdig i andre halvdel av 2024, med 17 etasjer og 116 utleieleiligheter, fra 1-roms til 5-roms, sier Jensen. Her skal Elteknikk Trondheim gjøre alt av elinstallasjoner.

KONTRAKT PÅ ALT AV ELINSTALLASJONER: Høyblokka, på Ola Frosts veg 5, på Tempe lover

Lover godt for videre samarbeid

De positive utsiktene lover godt, også for Sonepar, som tradisjonen tro har vært en av de største leverandørene til Totaltek.- Vi har hatt et godt og nært samarbeid med Sonepar helt siden 1994, den gang de het Ingeniør Gran, og vi var Elektro Eksperten AS. De leverer på de aller fleste av prosjektene våre, sier Jensen og legger til:- Nå har Sonepar flyttet lageret sitt nærmere oss, det får positive effekter og lover godt for det fremtidige samarbeidet.

Flere artikler i denne kategorien