Elektriker-trio med Bergen-suksess

20/5/24
Kundecaser
20/5/2024

I 2007 bestemte Petter Sivertsen, Hans Petter Steen og Preben Nøttveit, alle med solid bakgrunn som elektrikere, for å satse sammen. I dag er FAG-Elektrikeren AS en veletablert Bergensbedrift med 27 ansatte, som vokser i takt med kundene.

FAG Elektrikeren holder til sentralt i Bergen sentrum, med tjenesteleveranser til prosjekter så vel som service til privat- og bedriftsmarkedet.

- Vårt hovedformål er å yte god service mot sluttkunder, tilby skreddersydde løsninger og holde oss oppdatert på trender og teknologiske løsninger. Vi tilbyr et bredt spekter av tjenester innenfor elektriske installasjoner, rådgivning, sikkerhet, IKT, fiber, varmepumper, elbil-lading og solcelleanlegg, sier prosjektleder Petter Sivertsen.

Fleksibilitet og tilgjengelighet

Bedriften opererer hovedsakelig i Stor-Bergen og omkringliggende kommuner. De typiske kundene er eiendomsbesittere, hoteller, kjøpesentre, næringskunder og privatkunder.

- Vår nærhet til sentrum gjør oss fleksible og tilgjengelige på byggene, det er med på å sikre kvaliteten på leveransene våre. Et typisk eksempel på virksomhetsområder er eiendomsbesittere som kontakter oss for ENØK-tiltak og rådgivning om videreutvikling av eiendommene, sier Sivertsen.

Montør Benjamin Meindoza og prosjektleder Petter Sivertsen. Foto Trond Løtvedt.

Solid “all-rounder”

I tillegg til å dekke alt innen el-installasjoner, øker mengden rådgivningsoppdrag innen  ENØK- og energisparetiltak.

- Elbilladere har vært, og er fortsatt, veldig i vinden, solcelleanlegg likeså. På dette feltet har vi satset på trygge gode partnere og gjør en solid jobb. Vi har blant annet brukt mye tid på kompetanseheving på solcelleanlegg, og vi ser at det lønner seg, sier Sivertsen.

“Vår visjon, er at kunden skal oppleve oss som nær og tett på, en som kjenner folkene og byggene. Det er noe vi har til felles med Sonepar, det gode samarbeidet vårt understøtter nettopp dette”

Heftige belysningsprosjekter

FAG elektrikeren har bred erfaring som rådgiver innen belysning. Etterhvert har det blitt mange store leveranser til belysningsprosjekt til flere av byens signalbygg:

- Vi er heldige som har lokale næringskunder med ambisiøse belysningsprosjekter. Etter hvert er vi blitt kjent som en kompetent samarbeidspartner med et godt nettverk av lysdesignere og byarkitekter, det kreves for å utføre disse jobbene, forteller Sivertsen.

Jungeltelegrafen fungerer

Blant de ferskeste prosjektene er Strandgaten 87, et topp moderne kontorfellesskap, designet og tilrettelagt for at flere firmaer skal dele lokaler. Her har FAG elektrikeren stått for all varme, styring og belysning,

- Et spennende konsept og en jobb vi er veldig stolte av. Vi fikk stor frihet og romslige budsjetter til å designe og levere skreddersydde løsninger, som ble veldig godt mottatt. Her er det skapt ulike miljøer med lys. En del ble spesialbestilt fra London, men forøvrig benyttet vi Sonepar som leverandør av alt annet elektro-installasjonsmateriell. Referanseprosjekter som dette har gitt oss et godt rykte, nå ser vi at “jungeltelegrafen” fungerer - vi blir stadig kontaktet for å bistå på nye spennende lysprosjekter, sier Sivertsen.

LYSPROSJEKT: På Strandgaten 87 har FAG elektrikeren gjort alle installasjoner tilknyttet varme, belysning og styring. Sonepar har levert alt installasjonsmateriell. - Her ble det lagt ned betydelige ressurser i belysning. Et prosjekt vi er veldig stolte av, sier prosjektleder Petter Sivertsen.

“I dette prosjektet leverer vi en komplett teknisk løsning som omfatter varme, kjøling, belysning og solenergisystemer, som samhandler sømløst for å optimalisere energiflyten”.

Bistår på nye og innovative prosjekt

Med base i Bergen sentrum, har FAG elektrikeren mange sentrale oppdragsgivere. Radisson Blue Bryggen er en av dem, de har vært kunde i 10 år, det samme gjelder Xhibition kjøpesenter, Bryggeloftet og Olivia Restaurant på Ole Bulls plass. Her har de levert alt av belysning, det samme gjelder flere av byens kjente bygg.

Olivia Restaurant Ole Bulls plass: Her har FAG elektrikeren stått for alt av el-installasjoner.

- Noen av jobbene vi er særlig stolte av er oppdrag for institusjoner som Haukeland Sykehus og Logen Teater. Nå har vi akkurat sikret en kontrakt for teknisk totalentreprise med en eiendomsaktør i Bergen. I dette prosjektet leverer vi en komplett teknisk løsning som omfatter varme, kjøling, belysning og solenergisystemer, som samhandler sømløst for å optimalisere energiflyten. Dette innovative prosjektet er designet for å gi både effektivitet og bærekraftighet. Vi ser frem til å realisere dette i samarbeid med vår kunde våren 2024, forteller Sivertsen.

Kompetansedeling og erfaringsutveksling

Helt siden oppstarten har FAG elektrikeren vært en lærlingebedrift og har til nå utdannet rundt 20 elektrikere.

- Lærlingeordningen er uten sammenligning vår primære rekrutteringskanal. I dag har vi fire elektrikerlærlinger ombord, og med Kristian Steens beståtte installatørprøve i 2023, har vi nå to installatører i bedriften, sier Sivertsen og viser til det gode samarbeidet de har med har yrkesskoler i Bergen og på Askøy.

- Det er en fin måte å bli kjent med ungdommene på. Vi forsøker til enhver tid å ha fire-fem lærlinger i bedriften. Størsteparten av montørene vi har er utdannet hos oss. I dag er vi en god miks av yngre montører og erfarne folk, som har vært med på laget i 12-13 år allerede.

At folk blir værende vitner om et godt arbeidsmiljø, vi tilrettelegger for høy trivselgrad og lav turnover. Vi har dyktige og selvstendige elektrikere med stor frihet i arbeidshverdagen. Staben kjennetegnes av bred kompetanse med godt samhold og vilje til å hjelpe hverandre. Her har man alltid noen å ringe til om man skulle trenger råd. Kompetansedeling på tvers i organisasjonen er sentralt for å lykkes, sier han.

Montør Jonathan Fluge og lærling Maria Louice Rosenlund i arbeid. Foto Truls Løtvedt.

Markedesforventninger og stabiliserende tiltak

Den generelle nedgangen i investeringsviljen blant næringskunder og privatpersoner, har ikke rammet FAG elektrikeren.

- Vi opplever en positiv utvikling etter at vi begynte å spisse oss mer mot næringskunder og service de siste årene. Vi går mer og mer bort fra de tunge totalentreprisene, som ofte kjennetegnes av pressede priser og vage leveringsbeskrivelser, og som krever at vi låser folk over lang tid. Oppdrag knyttet opp mot grønnere bygningsdrift og tiltak for å bedre kontrollen på energiforbruket fortsetter å øke - vår jobb er å følge med på nye trender og teknologier som gjør bygningsmassen mer energiøkonomisk. Det blir mer og mer utvikling av eksisterende bygningsmasse for å få bedre flyt og økonomi på energistyring. Vi tilknytter oss gode partnere og leverer helhetlig pakker, som de energirådgivere vi er i ferd med å bli, sier han og legger til:

- Vi favner bredt og legger ikke alle egg i samme kurv: Derfor inngikk vi nylig en rammeavtale med Askøy kommune på elektrotjenester i 2024, som bidrar til stabilitet i driften.

Vi prøver å være flinke til å se hva som kommer: Hva vil kundene trenge om to-tre-fire år, hvordan ser kost-nytte-analysen ut? Kundene har tillit til oss - et godt omdømme sprer seg og gir mer arbeid. Vi aner allerede en gryende optimisme i markedet. Med en god ordrereserve frem til sommeren, velger vi å se lyst på fremtiden.

Uthevet sitat: “Samarbeidet har vært en suksess, vi opplever god oppfølging, smidig informasjonsflyt og korte leveringstider på bestillingene våre”

“Sammenfallende verdier”

Sonepar har i mange år vært en fast leverandør av materiell til FAG elektrikeren.

- Sonepar har vært og er en pålitelig og langsiktig samarbeidspartner, vi stoler på Sonepar-teamet, og setter stor pris på deres tilpasningsdyktighet og konkurransedyktige priser. Samarbeidet har vært en suksess, vi opplever god oppfølging, smidig informasjonsflyt og korte leveringstider på bestillingene våre. Sonepar-butikken ligger nær Bergen sentrum og har et godt sortiment og dyktige medarbeidere, som snur seg rundt med én gang om det er noe vi trenger å få inn i hyllene. Vi setter stor pris på Ole-André Sårheim og teamet hans, som alle har en serviceinnstilte tilnærming til jobben.

En ekstra honnør til Stein sjåføren, som er en legende i Bergen. Han følger opp og gjør en fantastisk jobb. Det som er viktig for FAG elektrikeren, og som er vår visjon, er at kunden skal oppleve oss som nær og tett på, en aktør som kjenner folkene og byggene. Dette har vi til felles med Sonepar, det gode samarbeidet vårt understøtter nettopp dette.Uthevet sitat: “Sonepar har vært, og er, en pålitelig og langsiktig samarbeidspartner. Vi stoler på Sonepar-teamet, og setter stor pris på deres tilpasningsdyktighet og konkurransedyktige priser”.

Flere artikler i denne kategorien