Elkjøp og Meny deler nytt logistikksenter på Alna

20/5/24
Spennende prosjekter
20/5/2024

Snaut 30.000 kvadratmeter logistikkeiendom er under rehabilitering på Alna. I 2025 flytter Meny og Elkjøp inn. Det rehabiliterte bygget i Alf Bjerckes vei 26 vil få solceller på både tak og fasader, og kan dermed levere omlag 280.000 kWh med egenprodusert kraft årlig – noe som blir ekstra viktig for et bygg der store deler av volumet er kjølerom med høyt energibehov.

Det er Aspelin Ramm Eiendom som rehabiliterer H&Ms gamle lager på 27.800 kvadratmeter på Alna, og utvikler det gamle lagerbygget til et topp moderne logistikksenter. Her, i Alf Bjerckes vei 26, skal Elkjøp og Meny flytte inn i 2025.

Bygget har de siste årene vært lager for Hennes & Mauritz, men blir nå totalrehabilitert. Det eksisterende bygget bevarer fasade, bæresystem og det som kan gjenbrukes i tråd med dagens nye standarder.

Et nytt tilbygg utvider kapasiteten betydelig, og blir et av de aller første byggene som miljøsertifiseres til nivå «Excellent» i den nye og mer krevende BREEAM-NOR klassifiseringen, versjon 6. De omfattende sirkulære grepene i rehabiliteringen av det eksisterende bygget, sikrer dette en sertifisering til nivået «Very Good» i BREEAM In-Use, skriver Aspelin Ramm i en pressemelding.

Flere artikler i denne kategorien