Prestisjeprosjekt for Lys og Varme

7/5/21
Spennende prosjekter
3/8/2023

Med signalbygget Valle View ferdigstilt er Visjon Valle og fremtidens kontorlokaler i ferd med å ta form. Lys og Varme har stått for de elektrisk innstallasjonene i det imponerende kontorkomplekset på Helsfyr med Sonepar som leverandør av elektromateriell.

– Vi er stolt over arbeidet som er gjort på dette imponerende bygget. Sonepar har stått for leveranse av installasjonsmateriell. Vi har et godt samarbeid med Sonepar og leveransene av installasjonsmateriell har gått som bestilt, sier Tage Ullerud, prosjektleder i Lys og Varme.

Lys og Varme AS: Er et veldrevet og godt etablert installasjonsfirma som leverer elektroinstallasjoner til det private og offentlige markedet i Oslo og omegn. Bedriften, som ble etablert i 1976, teller i dag 60 ansatte.

Rekordrask byggetid

Installasjonen på ValleView har bestått med alt av sterk og svakstrøms installasjon, adgangskontroll, alarm, ITV, IKT, KNX, solavskjerming, UPS, fordelinger, lys, nødlys, mm. Det er ingen liten jobb for bygget måler 27.000 kvadratmeter fordelt på 15 etasjer.

– ValleView er et relativt avansert kontorbygg, bygd etter BREEAM-NOR Excellent. Arbeidene bød imidlertid ikke på noen store utfordringer, det som har vært spesielt her er den korte byggetiden, men også dette taklet vi bra: Vi kan stolt si at vi kun benyttet egne elektrikere, og var i alt 35 mann i arbeid i de 12 måneder installasjonene pågikk, sier Ullerud.

Fremtidsrettet kontorkompleks

Valle View er altså det andre av NCCs utviklingsprosjekt på Valle, med NCC Property Development som byggherre og NCC Building Nordic som totalentreprenør. Første etappe i Valle-prosjektet, Valle Wood, sto
ferdig sommeren 2019. Bygget er Norges største næringseiendom i massivtre, med sine 7.200 kvadratmeter.

Valle View, som ble igangsatt i Q1 2019, var klar for innflytting allerede to år etter. Bygget har et areal på ca. 22.000 kvadratmeter fordelt på 13 etasjer, i tillegg til to kjelleretasjer på 5.000 kvadratmeter. P-kjelleren på 3.500 kvadratmeter er koblet sammen med Valle Woods parkering, med felles innkjøring i sør. Allerede i februar flyttet UDI inn i 16.000 av byggets 22.000 kvadratmeter, (ni av 13 etasjer), og nå er andre leietakere i ferd med å flytte inn i de øvrige etasjene i det fremtidsrettede kontorkomplekset.

Kledd i aluminium-komposittpanaler

Valle View rager over de omkringliggende byggene og gir en fantastisk utsikt over Oslo med et imponerende fasadeareal der de knekte formene gir siktlinjer og gløtt både mellom byggene og inne i kontorarealene. Fasadeelementene på Valle View følger de samme konstruksjonsprisnipp som i nabobygget Valle Wood og er en videreutvikling av det karakteristiske skrågeometrien i anlegget ellers, men med et mer utpreget krystallinsk formspråk. Tross det tydelige slektskapet til Valle Wood, er fasadeelementene på Valle View kledd i aluminium-komposittpaneler. Elementfasaden består av ca. 8.900 deler, og er prefabrikkert i Latvia. Den ankom Valle med kledning og glass og ferdig innsatt solskjermingssystem. De mange reflekterende flatene danner et lysspill som konstant endrer seg, avhengig av vær og tid på døgnet. Vindussmygene er fargesatt med høyglans oransje som er med på å endre fasadens karakter avhengig av vinkelen man ser bygget fra. De innvendige overflatene i ask fungerer godt sammen med eksponerte betongflater i interiøret og møbler og fast innredning i ask.

Planlegger videre utbygging

Den fremtidsrettede næringseiendommer skiftet i starten av desember 2020 eiere, da UNION sikret seg Valle Wood og Valle View. Med på kjøpet fikk UNION også det resterende av NCCs regulerte areal på tomten
kalt Valle Vision, hvor det kan bygges ytterligere opp mot 30 000 kvadratmeter, med andre ord er det duket for flere spennende byggeprosjekt i den nærmeste fremtid.

Lys og Varme

Lys og Varme AS er et veldrevet og godt etablert installasjonsfirma som leverer elektroinstallasjoner til det private og offentlige markedet i Oslo og omegn. Bedriften ble etablert i 1976 og teller nå 60 ansatte med en årlig omsetning i størrelsesorden 110 millioner kroner.

– Vi har hatt en jevn og god vekst og har etter hvert opparbeidet en solid plattform som totalleverandør av tjenester og produkter innen sterk- og svakstrøm. Vi er opptatt av å tilpasse oss kunden ved å tilby skreddersydde løsninger. Et nært og godt samarbeid med leverandører, entreprenører, rådgivere og oppdragsgivere gir oss total fleksibilitet og kvalitet i utførelse. Vi har en effektiv og flat organisasjon som
gjør oss fleksible. For oss er det en forutsetning å skreddersy både løsninger og service etter kundenes behov. Våre montører har bred erfaring og oppdatert kunnskap innenfor sine områder. God internkontroll og sikkerhetsrutiner gir stødig fremdrift i prosjektene våre, fokus er alltid å levere optimale kvalitetsprodukter til rett tid, sier prosjektleder Tage Ullerud i Lys og Varme.

«Full rulle»

Til tross for Corona har det vært «full rulle» hos oss, med underliggende god utvikling med flere store prosjekter som holder oss travle. På generell basis merker vi at det er mye å regne på om dagen, og vi merker at prisene er presset i bransjen. Av større prosjekter har vi nylig gjort oss ferdig med ValleView, og er i ferd med å begynne arbeidene på norges største skole på Fjellhamar (i Lørenskog). Det blir et omfattende prosjekt som vil holde en god porsjon av elektrikerne våre travle frem til ferdigstillelse. Prosjektet på Fjellhamar er tort nok til å dekke behovet vårt frem til 2023, men det er klart at det vil dukke opp andre prosjekter i mellomtiden, men dette er stort og omfattende. Vi starter produksjonen i mai, som vil sysselsette 30-35
mann, sier Ullerud.

Prosjekt Nye Fjellhamar skole omfatter oppføring av et skolebygg på ca 18.000 kvadratmeter for 1176 elever fordelt på parallelle klasser fra 1. til 7. trinn, en base med 20 elever med nedsatt funksjonsevner samt skolegård på ca. 23.000 kvadratmeter. Videre omfatter prosjektet oppføring av et idrettsbygg på ca. 14.000 kvadratmeter som inneholder en dobbel flerbrukshall og en svømmehall. Skolen planlegges å være ferdig til 2022/2023.

– Hvordan ser dere på utviklingen for resten av 2021?

– Selvsagt håper vi på lande noen gode prosjekter til. Vi forventer at når høsten kommer vil markedet eksplodere. Mange prosjekter vil sette fart post-corona, så vi har all grunn til å tro på en sterk markedsvekst fremover.

Flere artikler i denne kategorien