Elman Namdal og diamanten Rørvik

10/8/21
Spennende prosjekter
3/8/2023

Elman Namdal gikk motstrøms i 2020 og endte opp med et ekstremår i positiv forstand: Installatørbedriften doblet omsetningen og antallet ansatte. Også i 2021 er utsiktene gode med flere store og innbringende prosjekter.

Vi har hatt en eksepsjonell god utvikling. I 2020 var aktiviteten så høy at vi, til tross for oppbemanning, måtte leie inn folk gjennom hele året, sier daglig leder Håvar Martin Bredesen i Elman Namdal AS. Bedriften, som har vært etablert i fire år, er totalleverandør på elektriske anlegg og installasjoner og arbeider innenfor de fleste markedssegmenter med nedslagsfelt i Namdalen og teller i dag 16 fast ansatte.

– En stor del av porteføljen er boligprosjekter, men bedriften har også mye jobb i næringsbygg, landbruk og industri, samt en egen varmepumpesatsing. Akkurat nå arbeider vi i hovedsak med nye boliger samt en del ladeanlegg for elbiler, sier han.

Betydelige byggeprosjekter

Den gode utviklingen kan i hovedsak tilskrives betydelig utbygging i nedslagsfeltet Nærøysund- Vi har dratt inn mange gode prosjekter i forbindelse med utbygging i Nærøysund, et område i sterk vekst som ligger nokså isolert ute ved kysten unna byområder og som derfor ikke har vært særlig påvirket av corona-situasjonen. Det har slått heldig ut for oss, sier Bredesen.

– At det har vært redusert reisevirksomhet, og folk i stedet har brukt ressurser på oppussing har også hatt en merkbar effekt på aktiviteten vår. At det har vært redusert reisevirksomhet, og folk i stedet har brukt ressurser på oppussing har også hatt en merkbar effekt på aktiviteten vår.

– Om første halvår har vært noe roligere enn fjoråret, er aktiviteten likevel meget sterk. Vi har hatt fullt trøkk hele tiden, og har vært nødt til å fortsette med innleie for å ta unna arbeidsmengden. Vi har vel trodd at vi skulle se et roligere andre halvår i 2021, men erfaringsmessig blir stort sett alltid travelt på høsten.

ET SMYKKE I HAVGAPET: Diamanten Rørvik er det desidert største leilighetskomplekset Elman Namdal har arbeidet på, et spennende boligprosjekt med 30 leiligheter, med en imponerende kystbeliggenhet.

Diamanten på Rørviks beste tomt

Diamanten Rørvik er det desidert største leilighetskomplekset vi har arbeidet på, et spennende boligprosjekt med 30 leiligheter, med en imponerende kystbeliggenhet, forteller Bredesen.
Her bygges 30 leiligheter på Rørviks beste tomt, Elman Namdal har totalansvar for alt elektroarbeid, med Sonepar med som leverandør av mye materiell, blant annet av installasjonsmateriell fra SG.

– Så fort den nye kolleksjonen av stikkontakter og lysbrytere fra SG. kom, var vi raskt ute og bestilte til alle 30 leiligheter på Diamanten, sier han. Prosjektet består av forholdsvis store leiligheter inkludert fellesareal og parkeringskjeller.

– Arbeidet startet i 2020 og leilighetene skal ferdigstilles til som-merferien, i praksis har vi arbeidet over et år på dette prosjektet, og har på det meste hatt seks-syv mann i arbeid. Byggherre Ingvar Settenøy står bak det imponerende prosjektet. Han har holdt på i en mannsalder og går snart av med pensjon, så Diamanten kan sees på som kronen på et langt og vellykket verk.

Kreative løsninger

Diamantens beliggenhet rett ut mot havgapet har imidlertid bydd på noen utfordringer: Verandaene i toppetasjen har skråtak med imponerende stor takhøyde og her skulle det være innfelte downlights. Plassert værhardt til, utsatt fra sjøsprøyt og saltvann var det en utfordring å finne downlights som var robuste nok til å tåle for-holdene og samtidig hadde mulighet for tilting slik at lyset lyser rett ned. Det var da byggherre Ingvar Settenøy selv fikk en lys ide. Han fikk et lokalt firma som lager utstyr for foring av oppdrettslaks til å tilpasse plastrør slik at de passet med vinkelen i skråtakene til verandaene.

– Det skal nevnes at ingen av vinklene på verandaene er like, slik at de måtte lage 14 enheter der hver og en var tilpasset hvert sitt tak. Videre måtte vi finne en downlight med god robusthet, riktig diameter i forhold til de rørene som ble produsert og med mye lys på grunn av takhøyden. Vi kontaktet både lysleverandører og prosjekterende, men ingen hadde noen gode ferdigløsninger. Selv ikke Sonepar, som leverer det meste, hadde noe som passet. De var ikke å oppdrive i Norge, men etter mye leting fant vi endelig noe i utlandet. En av våre ansatte driver med lakkering og fikk ordnet så både rør og downlights ble lakkert i samme farge -tilpasset skråtaket, resultatet ble rett og slett meget vellykket! Det er ekstra morsomt når vi kan løse utfordringene sammen på en kreativ måte og sluttresultatet blir så flott!

Flere artikler i denne kategorien