Sæther Elektriske: ansvaret for elektroarbeidene på Park Inn Radisson Oslo Airport Hotell

17/2/21
Spennende prosjekter
3/8/2023

Park Inn Radisson Oslo Airport hotell utvides nå med 214 nye hotellrom fordelt over 8 plan i et nytt boligkompleks ved siden av det gamle. Sæther Elektriske AS på Skedsmokorset har ansvaret for alle sterk- og svakstrømleveransene. – Arbeidene starter for fullt i februar 2021 og avsluttes før jul samme år, sier installatør Jan-Erik Thoresen og saksbehandler Erik Mjøen.

Den nye hotellfløyen kobles sammen med eksisterende hotell og infrastrukturen fra eksisterende bygg videreføres. Det etableres teknisk rom i underetasje og i øverste plan, primært for ventilasjon.
Prosjektet gjennomføres samtidig som eksisterende hotell er i drift. Det stilles strenge krav til energi og miljø i prosjektet. Bygget blir ikke Breeam-sertifisert, men mange av kravene fra Breeam videreføres. Oslo lufthavn Gardermoen stiller også strenge krav til byggeprosessen i forhold til ytre miljø.

Installasjoner i betongvegg og tak

Sæther Elektriske har til nå utført alt av skjulte installasjoner i betongvegger og tak på hotellet. – Vi startet innvendige elektroarbeider i begynnelsen av februar 2021. Hotellet fremstår som en enhet med felles brannvarslings- og talevarslingsanlegg, i tillegg til musikkanlegg, sier Thoresen og Mjøen.

For Sæther Elektriske er hotelloppdraget stort og med tilvalg utgjør det over 24 millioner kroner, sier installatør Jan-Erik Thoresen hos Sæther Elektriske.

Stort prosjekt

For Sæther Elektriske er hotelloppdraget stort og med endringer utgjør det over 24 millioner kroner. – Vi leverer alt av sterk- og svakstrøminstallasjoner på hotellet. Det leveres et omfattende spredenett for data. Kontrakten omfatter også SD-anlegg, som sys sammen med løsninger fra KlimaControl AS. Alle hotellrom leveres med en romkontrollfunksjon der hotellets gjester individuelt kan styre lyssettingen. Lysanlegget
tennes med en gang romkortet settes i kortholderen med velkomstlys. Her er det LEDstriper rundt senga og i gardinbrettet.

Intelligent takboks

Sæther Elektriske har sammen med tavleleverandøren Langsjøen Elektro AS utviklet en intelligent takboks i hvert hotellrom. Elektronikken i boksen styrer både lys og varme. Når gjesten kommer inn på rommet kontrolleres og utføres alle funksjoner via boksen. Løsningen er utviklet sammen med tavleleverandøren for å tilfredsstille RHG sitt ønske om velkomstlys og styring av varme, sier Thoresen og Mjøen. De kan fortelle at Radisson Hotel Group hadde spesielle ønsker til elektronikkstyring i hotellrommene. – Sammen med Langsjøen Elektro utviklet vi takstyringssystemet som dekket deres behov. Her er også en pls-styringsenhet fra KlimaControl montert inn i boksen som kontrollerer lys- og varmestyring og klimakontroll i alle rom.

Omfattende elektroarbeider

Sæther Elektriske skal også levere strøm til all ventilasjons- og varmeanlegg, som blir integrert i varmesentralen i den gamle hotelldelen. – Vi har også ansvaret for alle eletriske tavler, stigeledninger, UPS, nødlys-, lede- og brannvarslingsanlegg. I tillegg skal vi montere snorbrytere i 28 UU rom som blir integrert mot resepsjonen, sier Thoresen og Mjøen. – Det er bl.a. talevarsling og egne vibratorer i putene for hørselshemmede i UU rommene. Alle rom har også innvendig og utvendig deteksjon og rømningsvei med ledestriper.

Prøvedriftsperiode

– Før elektroarbeidene med montering av kabelbruer, skulle først badekabiner og store vinduer på plass. I dette prosjektet vil det til enhver tid være 10-15 montører på byggeplass. Våre elektroleveranser sluttføres julen 2021 samtidig som hotellet overleveres Radisson Hotel Group. På forhånd skal hotellet gjennomgå noen måneders prøvedriftsperiode, sier Thoresen og Mjøen, som regner med å holde fremdriftsplanen frem til jul.

– Vi skulle gjerne igangsatt arbeidet før jul men på grunn av forsinkelser av badekabiner og koronapandemien, kom vi ikke i gang med elektroarbeidene før i begynnelsen av februar, avslutter de.

Hotellet under oppføring

Om Sæther Elektriske AS:

Sæther Elektriske har 20 medarbeidere hvorav 13 montører, 5 mann i administrasjonen og 3 læregutter. Læreguttene er viktig for å opprettholde kontinuitet i selskapet.

– Vi har også en stab med 10 dyktige innleide montører i tilfelle økte arbeidsoppdrag, sier Thoresen. Han kan fortelle at Sæther Elektriske omsetter for over 40 millioner kroner.

– Prosjektmarkedet er tøft med enormt prispress. To prosjekter ble stanset i mars på grunn av koronapandemien. Prosjektene er nå på trappene igjen og vi håper å få disse oppdragene. Vi er også involvert i leilighetsprosjekter og er nå i avslutningen av elektroarbeidene på Lillo Gård med 243 leiligheter.

– I dette prosjektet vil det til enhver tid være 10-15 montører på byggeplass. Våre elektroleveranser sluttføres julen 2021 samtidig som hotellet overleveres Radisson Hotel Group, sier installatør Jan-Erik Thoresen og saksbehandler IKT Erik Mjøen.

Flere artikler i denne kategorien