Satser på fritidsleiligheter med smart teknologi

10/8/21
Spennende prosjekter
3/8/2023

Loft Eiendom bygger 24 fritidsleiligheter ved Oppdal skisenter i Trøndelag. Nå satser selskapet på smart teknologi fra energistyringsselskapet Eaton.

Daglig leder i Loft Eiendom, Bjørnar Klein Reinertsen, sa opp jobben for ett og et halvt år siden for å satse på eiendomsutvikling. Nå bygger han 24 fritidsleiligheter i Oppdal i Trøndelag.

Leilighetene inngår i seks bygg med fire leiligheter i hver enhet, og måler mellom 75 og 112 kvadratmeter. Ni av leilighetene er allerede solgt.

Smarthus-klare leiligheter

Reinertsen mener at stadig flere ønsker å ha det enkelt i hus og hytter, og at teknologi kan være nøkkelen. Derfor vil Loft Eiendom inkludere trådløs smarthusteknologi i alle fremtidige prosjekter:

– Vi bygger fremtidsrettede fritidsleiligheter, og inkluderer derfor trådløs smarthusteknologi fra Eaton som en del av den faste installasjonen i alle prosjekter fremover. Det innebærer at lys og varme styres trådløst, og at kjøper enkelt kan oppgradere med flere funksjoner om ønskelig. Veien til en fullverdig teknologi-leilighet der alt kan styres ved hjelp av mobil, nettbrett eller tale er derfor kort, sier Reinertsen.

Han peker blant annet på funksjoner som hjemme-borte bryter og intelligent styring av varme.

– En hjemme-borte bryter kan plasseres ved inngangsdøren og brukes når man kommer hjem eller forlater leiligheten. Bryteren kontrollerer lys og temperatur i leiligheten, slik at man slipper å gå bort til hver enkelt lys- og varmekilde, sier Reinertsen og fortsetter: – I tillegg er det nyttig å tidsstyre oppvarmingen fordi man sparer både energi og kostnader. Mange setter pris på å komme frem til en ferdig oppvarmet leilighet.

Kutter kabler – fremtiden er trådløs

Jon Helsingeng, leder energistyringsselskapet Eaton i Norden, forklarer at den trådløse teknologien bidrar til en smidigere byggeprosess.

– Brytere kommer ferdig programmert, og festes enkelt på veggen med dobbeltsidig teip. Det innebærer at man slipper å borre hull i vegger og tak for å legge kabler. Noe som resulterer i en smidigere byggeprosess med mindre avfall.

Samtidig øker komforten og fleksibiliteten til sluttkunden, sier Helsingeng, og utdyper:

– Det er enkelt å legge til nye trådløse brytere, eller flytte på brytere som allerede er satt opp, og man kan legge til nye smarte funksjoner. Lederen for Loft Eiendom ser frem til å realisere leilighetsprosjektet på Oppdal.

– Vi håper å være ferdig med alle leilighetene i starten av 2022. Det er utrolig artig å få være med på å skape og forme fremtidens hytteopplevelse, avslutter Reinertsen.

Flere artikler i denne kategorien