Elbilladeren Futurehome Charge vil revolusjonere hjemmemarkedet

19/2/24
Bransjenytt
19/2/2024

I slutten av oktober lanserte Futurehome elbilladeren Futurehome Charge. Den føyer seg inn i rekken av selskapets mange smarthussystemer, som vil redusere strømutgiftene for husholdninger. – Vår brukervennlige lader, med automatiserte og smarte funksjoner, vil revolusjonere hjemmemarkedet, mener adm. direktør Erik Stokkeland i selskapet. – For oss er derfor Futurehome Charge en viktig milepel i vår smarthusstrategi, understreker han.

Under lanseringen ble den smarte funksjonaliteten og brukervennligheten i Futurehome Charge vist frem.

– For alle ansatte i Futurehome var dette en milepel. De har gjort en kjempeinnsats med å utvikle og lansere den nye laderen, sier Stokkeland.

Banebrytende elbillader

Futurehome Charge er en elbillader, som representerer en ny æra innen hjemmelading. Den er designet og utviklet i Norge for lading av alle typer elbiler. Den er proppfull av smarte og intelligente funksjoner og er enkel å bruke. Laderen har opptil 22 kW ladeeffekt, én- og trefase-lading, lastbalansering, Bluetooth for konfigurering, WiFi- og ZigBee-tilkobling for smartstyring.

Full kontroll over strømforbruket

– Kobles Futurehome Charge til Futurehome plattform StrømKontroll, får brukerne full kontroll over strømforbruket i hjemmet, sier Stokkeland. – Alt som har med strøm- og energistyring blir nå optimalisert. Elbilen lades når strømprisene er billigst der ladeeffekten justeres i forhold til husholdningens totale strømforbruk. Slik sett unngår man strømtopper som øker nettleien og overbelaster sikringer, påpeker han.

Bruker- og monteringsvennlighet

Futurehome Charge er utviklet i tett samarbeid med elektrikere hvor bruker- og monteringsvennlighet er satt i høysetet. Laderen støtter industristandarden OCPP 1.6, som gjør at den kan knyttes direkte opp mot flere tjenesteleverandører for lading av forskjellige elbilmodeller.

– Laderen er sertifisert og testets av et internasjonalt markedsledende testhus før den ble sluppet ut på markedet i slutten av november i fjor, sier Stokkeland. Han kan fortelle at Futurehome Charge er utviklet for nordiske klimaforhold og har en rekke sikkerhetsmekanismer og utforminger i henhold til gjeldende markedsstandarder.

Smartere og mer energieffektive

Siden Futurehome ble etablert for ti år har filosofien vært å gjøre hjemmene smartere og mer energieffektive. – Vår hovedoppgave er å systematisere de største lastene i hjemmet. Nå har det oppstått en ny strømlast i flere hjem, nemlig elbilen. I dag utgjør elbillading ca. 8 prosent av strømforbruket. Det er ikke den største men bidrar til et økt totalforbruk. Fra vi etablerte Futurehome for 10 år siden, har vår misjon vært å gjøre norske hjem strømsmarte. Hva er ikke da mer naturlig enn å komplettere produktspekteret med vår smarte og fremtidsrettede lader Futurehome Charge, spør Stokkeland. Han kan fortelle at Futurehome Charge ble tilgjengelig i slutten av november i fargene sort og hvit.

Åpne standarder

Futurehome Charge baserer seg på åpne standarder og snakker sømløst med øvrige elektriske og energikrevende apparater i hjemmet. – Laderen tilpasser seg husholdningens strømforbruk for å unngå overbelastning. Bilen lades når det er mest gunstig eller setter andre apparater på pause når den har prioritet. StrømKontroll sørger for å holde effekttoppen nede slik at den ikke belaster nettleien mer enn nødvendig, sier Stokkeland.

Jordfeilvern i elbilladeren

Futurehome Charge har et jordfeilvern Type A med innebygd jordfeilvern for både vekselstrøm og likestrøm. Laderen beskytter husholdninger for flere typer jordfeil. Den foretar også jevnlige selvsjekker for å sikre at jordfeilvernets funksjon er tilfredsstillende.

Stor etterspørsel

På spørsmål om hvordan etterspørselen har vært til den nye laderen så langt?

– Etterspørselen er stor spesielt blant våre kunder - elektrobedrifter. De ser fordelen med den enkle monteringen som skiller seg fra andre i markedet. De fremhever også brukervennligheten og den intuitive ladefunksjonen som gir sluttkunden oversikt på smarttelefonen over strømforbruk og når elbilen er fulladet, sier Stokkeland, som ønsker å rette en spesiell takk til de ansatte i Futurehome, som har gjort en fantastisk jobb med å utvikle smartbilladeren. – Dette lover godt for fremtiden, sier Stokkeland til slutt.

– Futurehome Charge er sertifisert og testet av et internasjonalt markedsledende testhus før den ble sluppet ut på markedet i slutten av november i fjor, sier adm. direktør Erik Stokkeland i Futurehome.

Futurehome Charge har:

  • 22 kW ladeeffekt
  • En- og trefase-lading
  • Full dynamisk last- og fase balansering når laderen kobles med Smarthub
  • Wifi og ZigBee tilkobling for smartstyring
  • Støtter industristandarden OCPP 1.6 direkte i laderen

Flere artikler i denne kategorien