Kobbr: det eneste moderne tilbudsverktøyet til elektrikere

19/2/24
Bransjenytt
27/2/2024

Kobbr er utviklet av elektrikere, for elektrikere. Teamet i Kobbr mener det er på tide elektrobransjen blir tilbudt et verktøy som er moderne og intuitivt, og som har fokus på at det skal være like bra på mobil og nettbrett som på PCen.

Håvard Edvardsen, Grunder og daglig leder i Kobbr

Vi møter gjengen i Kobbr på StartupLab i Oslo, hvor de sitter blant et titalls andre oppstartsbedrifter, men få med fokus på elektrobransjen. “Dette er en bransje som ligger langt bak andre bransjer når det kommer til digitalisering. Men samtidig ser vi at det er en bransje som er sultne på modernisering og løsninger som er enkle og tilrettelagt.” sier daglig leder, Håvard Edvardsen.

Kobbr fungerer like bra på mobil, nettbrett og PC

Det har vært litt av en reise for grunderene Lars Kristian Bremnes og Håvard Edvardsen. Etter kun tre måneder med utvikling lanserte de den første versjonen av tilbudsverktøyet Kobbr tidlig i 2022. Litt over et år senere har de sikret seg ferske investeringer, store og trygge partnere og flere nye kunder. Resultatene så langt viser at Kobbr er her for å bli.

“Vi vokser stadig og har satt inn en del krefter for å få Kobbr ut i det Norske markedet. Vi har et robust og velfungerende verktøy som dekker de viktigste behovene, men vi ønsker nå å skalere og videreutvikle produktet videre. Det er viktig for oss at Kobbr er en løsning som holder seg relevant”.

Om Kobbr

Kobbr passer best for tilbud opp til en million kroner

Produktet: Digitalt verktøy for elektrikere som forenkler tilbudsarbeidet

Plattform: PC, nettbrett og mobil

Integrasjoner: EFObasen, alle grossister, Tripletex og Visma

Funksjoner: Opprett og send tilbud og tillegg, digital tilbudsaksept, oversikt over alle tilbud, forhåndslagde tilbudspakker og tilbudsmal, kommunikasjon med kunde

Ønsker du å teste ut Kobbr? Prøv helt gratis på kobbr.com

______________________________________________________________________

Moderne og fullt av smarte løsninger

Kobbr er et digitalt tilbudsverktøy som er tilrettelagt elektrikere. Verktøyet fungerer like bra på mobil, nettbrett og PC. Produktet er bygd slik at det er enkelt å sette opp egne punktpriser, pakker og rom som enkelt kan dupliseres og gjenbrukes i tilbudsprosesser.

Kobbr henter inn alle priser fra grossistene og holder de oppdatert til enhver tid. Du kan enkelt søke opp varer ved bruk av el-nummer og velge produkt basert på pris eller fra din favorittgrossist.

I tillegg gir løsningen deg en god oversikt over intern kostnad, dekningsgrad og dekningsbidrag for alle punktpriser og tilbudet som en helhet.

Håvard beskriver videre at Kobbr ønsker å skape et miljø der elektrikere ikke kun oppretter og sender tilbud, men også får innsikt i prosessene sine slik at de kan jobbe smartere og tilse at arbeidet de gjør er lønnsomt på tvers av bedriften.

Som elektriker er man godt kjent med at det ofte forekommer endringer, tilvalg og nye ønsker fra kundene. Derfor er tilbudene i Kobbr laget som web-baserte lenker slik at de ikke må lastes ned eller eksporteres igjen og igjen - men kan endres kontinuerlig, selv etter et tilbud er sendt. Innebygd chat-funksjonalitet gjør det deretter enkelt å holde styr på all kundekommunikasjon og se til at alle henvendelser blir tidsriktig håndtert.

Enkelt og intuitivt

Kobbr har stort fokus på brukervennlighet. De jobber hardt for at tilbudsverktøyet skal være noe som heller ligner på en app man bruker til daglig, istedenfor et kompleks og utdatert system som krever mange timer opplæring. “Vi anbefaler at nye brukere er med på et demomøte, men i prinsippet er dette noe alle kan ta i bruk uten opplæring eller annen forkunnskap - litt som Facebook eller andre apper folk bruker til daglig.”

Flere bruker også Kobbr ute på befaring for å ta notater, bilder, søke opp priser og legge til produkter. “Vi har flere kunder som har erstattet 3-4 manuelle prosesser med Kobbr. Skylagring gjør også at prosjektledere på kontoret kan få tilgang til notater og bilder når det lastes opp av en montør som er på befaring. Tiden mange selskap bruker på å videreformidle informasjon og detaljer om et prosjekt er en stor tidstyv som Kobbr løser”.

Utvikling basert på kundeønsker

Det digitale tilbudsverktøyet videreutvikles og forbedres hver dag. Hittil i år har løsningen blitt utstyrt med tilrettelagt brukerstyring, avdelingsstruktur, dynamisk prising som holder grossistpriser oppdatert til enhver tid på egne punktpriser, priser fra alle leverandører i elektrobransjen, påslagsmatrise for for individuelle priser og pris-gruppering, og det er bare begynnelsen.

Etter stor etterspørsel vil Kobbr også bli integrert mot andre prosjektstyringssystemer. På samme måte som med Tripletex integrasjonen, vil dette sørge for at all informasjon fra tilbudet automatisk legges inn i de andre systemene selskaper bruker for videre håndtering. “Kobbr fungerer sømløst med alle de andre systemene elektrikere bruker. De nye integrasjonene vil sikre at vi kan skape enda mer verdi for flere av våre kunder, og sørge for en mye enklere hverdag med minimal administrasjon.”

Kommer til Kobbr i 2024

  • Flere integrasjoner mot prosjektstyringsverktøy og regnskapssystemer (blant annet Contracting Works)
  • Kunstig intelligens (KI) som gjør det enkelt med tilvalg og mersalg
  • Automatisk oppfølging av tilbud sendt til kunde for effektiv prosessering og økt tilslag

______________________________________________________________________

For store og små

Kobbr brukes av store og små selskaper, og kundebasen strekker seg fra 2 til 250 ansatte. En av de nyeste kundene er selskapet NTE Elektro, med sine 220 ansatte. For større selskaper er det en stor fordel å ha et verktøy som sørger for universell utforming av tilbudene som sendes, og gir store muligheter for tidsbesparelse. Kobbr sin avdelingstruktur tillater at større selskaper kan skape individualitet i form av bilder, farger og produkttyper unikt for hver avdeling og område.

For de mindre selskapene er det helt klart en fordel å ha en løsning som kan brukes til flere formål, og at kobbr enkelt samarbeider så godt med de andre systemene i selskapet. “Vårt ønske er jo å gi elektrikere mulighet til å bruke mest mulig tid til det de faktisk liker og er gode på - å være ute i feltet” sier Håvard.

Lyst til å lære mer?

Scan QR koden med mobilen eller nettbrettet for å se når det neste webinaret holdes, og for å lese mer om Kobbr og hvordan det kan hjelpe din bedrift spare tid og penger.

Har du spørsmål til Kobbr eller lurer på om det kan være noe for din bedrift?

Ta kontakt for en uforpliktende prat!
Nina Snemyr Kringlen
41477913
nina@kobbr.com

Flere artikler i denne kategorien