Alt-i-ett musikksystemer som duger

20/5/24
Teknologi
20/5/2024

De gode alt-i-ett musikksystemene som både låter bra og tar seg godt ut i stua er i ferd med å få en renessanse.

I stor grad skyldes dette ny teknologi som løfter både brukervennlighet og design. Før var det slik at et alt-i-ett-musikksystem innebar minst en enhet med bevegelige deler. En platespiller, kassettspiller eller CD-spiller som ville bli utsatt for slitasje, og med tiden kreve service eller slutte å virke. I verste fall måtte man koble til en ekstern spiller for i det hele tatt å kunne bruke resten av systemet.

Dagens alt-i-ett-systemer er lettere å forholde seg til. Usikkerheten vil i større grad være knyttet til ny teknologi som på sikt kan gjøre at streameren eller DAC-en ikke klarer å utnytte alle muligheter — for eksempel når det kommer til avspilling av høyoppløselig innhold. For de aller fleste vil dette være underordnet. Mer avgjørende er det praktiske ved å kunne styre alt via mobilen eller et nettbrett. Man trenger bare å finne et egnet sted til musikksystemet og plugge stikkontakten i veggen.

Det ligger selvsagt en begrensning i at høyttalerne ikke kan plasseres fritt. Men avhengig av plass og økonomi kan et gjennomført alt-i-ett-system være en veldig god løsning. Penger som ellers ville gått til bokser og kabler er prioritert til lyd og design i en enkelt enhet. Den økte brukervennligheten kan dessuten bety at anlegget oftere er i drift. Med andre ord: mer musikk per krone.

På kjøkkenet eller hjemmekontoret klarer du deg kanskje med en mindre Bluetooth-høyttaler. Men når du skal sige ned i sofaen og virkelig nyte musikken er dette noen av alternativene som kan gjøre susen. Flere av dem vil dessuten kunne fungere som en lydplanke til TV-en og dermed fylle to oppgaver.

JBL L42ms

En nyhet som kombinerer klassisk JBL-estetikk med det meste av tilkoblingsmuligheter. Ved hjelp av en bryter på baksiden kan du finjustere bassresponsen i forhold til plassering. Finnes i sort eller valnøtt.

Ruark R410

Moderne innmat i retro-look. Kan om ønskelig kobles opp mot flere enheter i en multiromløsning. Støtter høyoppløselig lyd opp til 32-bit 384 kHz. Leveres i grå eller valnøtt.

Naim Mu-so 2

Andre generasjon av denne testvinneren fra Naim. Som de andre alternativene har den Bluetooth og Wifi-streaming, dessuten både touch-display og en fjernkontroll som gjør at du ikke trenger å bruke mobilen.

Sonus Faber Omnia

Har i tillegg til alt av vanlige tilkoblingsmuligheter også platespillerinngang. Betjening via touchpanel, fjernkontroll eller app. Raffinert lyd, eksklusivt og stilrent design. Omnia finnes i valnøtt eller grafitt.

Klipsch The Three II

Et større alternativ til Klipsch The One II som gir mer trøkk i den samme retro-innpakning. Pluss for platespillerinngang, kan dessuten inngå i et multiromoppsett. Finish er valnøtt eller ibenholt.

Flere artikler i denne kategorien