Snart skal mobilen din tåle betydelig mer

13/3/23
Teknologi
23/8/2023

Alle smarttelefoner har en skjerm av glass, og glass kan knuses. Det er vel de fleste av oss bekjent med. Knuste skjermer har jo mange av oss vært borti.

Men skjermteknologien er under stadig utvikling, og de svært mange av mobilene på markedet benytter seg av glasset produsert av amerikanske Corning. Deres supersterke glass kalles for Gorilla Glass, og det har i løpet av de siste årene gjennomgått mange oppgraderinger. Hver nye generasjon har vært sterkere og bedre beskyttet mot riper og skader.

Bedre og sterkere

Den nyeste versjonen av Gorilla Glass ble annonsert på slutten av 2022, og vil komme på markedet i 2023. Det vil si at mange av årets telefoner vil være utstyrt med glasset, som kalles Gorilla Glass Victus 2.

Hva er det som er så spesielt med denne nyeste generasjonen da?

Corning forteller at Victus 2 vil for første gang tåle et fall fra én meter ned på betong – altså den overflaten som er mest skadelig for en mobilskjerm. Én meter er cirka tilsvarende høyden fra hoftene ned, slik at en telefon som faller ut av lomma skal altså være mye bedre beskyttet.

Tåler forskjellige typer fall

Samtidig skal ikke denne nye betong-toleransen gå utover andre fordeler til glasset. Det skal også tåle å falle ned på asfalt (altså en noe mykere overflate enn betong) fra to meters høyde. Med andre ord sånn cirka sefie-høyde. Det skal tåle rundt 20 fall fra én meter på rad, og være like tolerant mot mindre riper og skader som tidligere.

Ifølge Corning er det blitt mer utbredt med skader fra fall på nettopp harde overflater som betong eller asfalt, og mobilprodusenter etterlyser derfor mer toleranse mot dette.

Samtidig har mobiler blitt større og tyngre de siste årene, noe som også øker behovet for glass som tåler mer.

Vi kan med andre ord se frem til færre knuste eller ripete skjermer i årene fremover.

Flere artikler i denne kategorien