Schneider Electric: ny, komplett og tilkoblet løsning for e-mobilitet

10/8/22
Teknologi
3/8/2023

Norge har kommet lengst i verden når det gjelder bruk av el-kjøretøy. Derfor ble landet valgt av Schneider Electric-konsernet for den globale lanseringen av EcoStruxure for eMobility; et nytt og helhetlig konsept som gir bygg merverdi ved å sette sikkerhet, energieffektivitet og fleksibilitet ved elbillading i sentrum.

Valgte en norsk gründer som e-mobilitetssjef

– Dette er en verdenspremiere og vil presenteres på messen EVS35 på Lillestrøm, 11.-15 juni 2022, sier Siri Damsleth, ansvarlig for emobilitet i Schneider Electric Norge.
Ingen tilfeldighet at Schneider Electric delegerte introduksjonen av EcoStruxure for eMobility konseptet til Siri Damsleth. Hun er en kjent skikkelse i norsk næringsliv etter at hun i 2007 stiftet et teknologiselskap for å redusere strømbruk ved veibelysning. Damsleth, da under navnet Siri Skøien, ble kåret til årets Gründerkvinne i 2012.

– EcoStruxure for eMobility dreier seg om mer enn en ny serie elbiladere. Det er et nytt, komplett og nettilkoblet økosystem for e-mobilitet, hvor ladere og hele ladeinfrastrukturen er utviklet for å tilfredsstille brukernes og operatørenes individuelle behov, med sterkt fokus på sikkerhet, digitale kontrollsystemer og strømsparing, poengterer Damsleth.

Helhetlig løsning

Systemet muliggjør å bygge komplette anlegg som omfatter smart lading samt energibesparende strømdistribusjon og -styring, for topp effektivitet og fleksibilitet. EcoStruxure for eMobility tilfører bygninger merverdi ved å gjøre dem klare for fremtiden med elektrisitet 4.0-løsninger, som muliggjør integrering av fornybare energikilder. Et nettverk av partnere vil etter hvert også tilby ettermarkedstjenester som en del av konseptet.

– Det globale markedet for e-mobilitet er spådd å tidoble seg i de neste 10 årene, og bygninger vil spille en avgjørende rolle i elektrifiseringen av verdens transport. Ifølge Bloomberg NEF vil rundt 70 % av elbil-ladingen innen 2030 skje i nærings-, industribygg og borettslag. EcoStruxure for eMobility sørger for energistyring og imøtekommer det økte strømbehovet som den store elektrifiseringsbølgen vil føre til, påpeker Damsleth.

EVlink Pro AC, en tredjegenerasjons tilkoblet lader, er hovedfiguren i den omfattende porteføljen av ladere som EcoStruxure for eMobility omfatter.
– Denne lanseringen må ses i sammenheng med samfunnets utvikling. Det er en del av Schneider Electrics bidrag til å oppnå en fremtid med netto nullutslipp, sier Damsleth.

Tilkoblede produkter, kontrollsystemer og skytjenester

EcoStruxure for eMobility inkluderer tre hovedelementer:

 1. EVlink Pro AC, en sikker, bærekraftig og tilkoblet lader som er rask å installere. Den
  er enkel å betjene og vedlikeholde og perfekt for å minimere kostnader og nedetid.
 2. EcoStruxure EV Charging Expert, et laststyringssystem «on site», som dynamisk
  distribuerer tilgjengelig sanntidsstrøm i bygningen for å lade elbiler, unngå strømtopper
  i rushtiden og integrere fornybar energi. Gjennom et abonnement sikrer den også
  tilgang til avanserte analysetjenester.
 3. Og til slutt, EcoStruxure EV Advisor, skybasert driftsprogramvare som vil gjøre
  det mulig for partnere å enkelt idriftsette, fjernovervåke og kontrollere elbil-ladeinfrastrukturen.
  Dette vil bli lansert senere i år.

Flere artikler i denne kategorien