DEFA Power: Sikrer rask installasjon

20/5/24
Teknologi
20/5/2024

– Jeg er imponert over hvor raskt og enkelt det var å montere smartladeren DEFA Power. En selvforklarende app forenklet programmeringen og skiller seg klart fra de fleste andre ladere i markedet, sier montør Simen Martinsen (26) i Gran Bygg og Elektro AS.

Det er første gang han har montert smartladeren DEFA Power. 

– Monteringen og programmeringen tok veldig kort tid. Installeringen var selvforklarende og gikk utrolig kjapt, sier Martinsen. – Huseier på Jevnaker hadde på forhånd trukket kabel fra garasje til sikringsskap, som reduserte monteringstiden.

– En liten, men viktig funksjon, er at monteringsplaten har et innebygd vater slik at laderen blir montert rett på veggen, påpeker han.

Tverrfaglig partner

Gran Bygg og Elektro er en tverrfaglig bedrift som leverer bygg- og elektrotjenester på Hadeland og deler av Østlandet. Bedriften ble etablert i 2012 og har i dag 11 ansatte med fire elektrikere, tre tømrere, to tømrerlærlinger og en elektrikerlærling.

Sømløs brukeropplevelse

DEFA Power leveres med en integrert ladekabel som gir sømløs og intuitiv brukeropplevelse. Med et oversiktlig display får brukeren til enhver tid oversikt over ladestatus. Når Power-appen lastes ned på smarttelefonen, kan elbileier lade bilen når strømmen er billigst. Det er verdt å merke seg at appen henter daglig faktiske strømpriser fra Nord Pool, slik at forbrukere kostnadsfritt kan planlegge ladeøkten med en EcoMode funksjon slik at bilen lades på tider av døgnet når strømmen er billigst. I tillegg har appen en funksjon for å sette ned ladeeffekt for å unngå effekttopper.

Brukervennlig app

Martinsen har i flere år montert billadere og er godt kjent med vanlige installasjonsprinsipper. – DEFA Power var enkel å montere og har en lettforståelig og brukervennlig app som forenklet installasjonen. Den skiller seg klart fra andre ladere som er vanskeligere å programmere. 

Forhåndsregler

Skal huseier investere i en elbillader må installatør på forhånd se om hovedsikringen vil takle lasten. Ønsker kunden fulldynamisk lastbalansering må det være nok plass i sikringsskapet til DEFA Balancer. – Er plassen tilstrekkelig slipper du å utvide eller bygge om skapet. Plasseres elbilladeren utendørs eller i garasje, må det graves ned en kabel i trekkerør fra huset til laderen, forteller Martinsen. 

Optimaliserer strømbruken 

– Det er første gang jeg har montert DEFA Balancer i strømskapet. Meg bekjent er det ingen andre leverandøren som tilbyr tilsvarende smarte løsning. Den vil overvåke strømbruken i huset og fordele tilgjengelig strøm direkte til ladestasjonen. Dermed unngår man å overbelaste strømnettet. Slik sett er dette energieffektivisering på sitt beste, mener Martinsen.

Selvforklarende

Det er mange ladere i markedet. Ifølge Martinsen er det viktig å velge en brukervennlig smartlader. – DEFA Power har disse egenskapene og er lett å betjene. LED-displayet midt på laderen er selvforklarende og viser når den er ladeklar, angir ladeeffekt og når den er fulladet. Laster du ned DEFA appen på smarttelefonen, kan du følge med på ladeprosessen i real-time, sier Martinsen. – Det er første gang jeg har montert en lader med et slikt brukervennlig LED-display. De fleste ladere leveres kun med en lysindikator uten detaljbeskrivelse av ladeprosessen.

Skrikende ladebehov

Gran Bygg og Elektro har montert elbilladere siden de første kom på markedet for en del år siden. – Norge har i dag den største andelen av elbiler globalt ut fra innbyggertall. Slik sett er det et skrikende behov for å bygge ut god ladekapasitet nasjonalt og i vårt lokalmarked, sier Martinsen til slutt.

Prisvinneren DEFA Power

DEFA Power har vunnet flere Best i test-kåringer og fått positiv omtale av mange elbileksperter. Siden hjemmeladeren ble lansert i mai i år, har den høstet høy skår i fagpressen. Testvinnarna i Sverige har kåret DEFA Power til “Årets ladeboks 2023” og forbrukernettstedet M3 har gitt den høyeste karakter. Aldri tidligere har M3 gitt en ladestasjon høyere karakter.

Flere artikler i denne kategorien