Byggmesterfirmaet Snekkerteam satser på smarthus-klare boliger

17/2/21
Teknologi
3/8/2023

Selskapets første smarthus-klare tomannsbolig måler om lag 150 kvadratmeter, og ligger i Edvard Strandsvei i Sarpsborg. Nå vil selskapet utvide satsingen på trådløs styring:

– Boligene bygges raskere fordi man slipper å borre hull i vegger og tak for å trekke kabler, nå styres lys trådløst. Samtidig ligger alt til rette for smarthusoppgraderinger. Da har man en verden av muligheter, sier
Christian Sundt Jensen som er fagansvarlig i Snekkerteam AS.

Flere burde bygget smarthus-klare boliger, sier Jon Helsingeng, leder Eaton i Norge.

Teknologien leveres av energistyringsselskapet Eaton, som har levert den trådløse smarthusløsningen xComfort i Norge i 17 år.

– Stadig flere får øynene opp for fordelene med smarthusteknologi. En lysbryter som slukker alle lys, samt at varmen automatisk senkes når man forlater boligen, er veldig populært. Snekkerteam AS er et godt eksempel på en bedrift som satser, utvikler seg i tråd med tiden og setter boligeieren i sentrum. Det tror jeg vil lønne seg – flere burde bygget smarthus-klare boliger, sier Jon

Helsingeng, leder Eaton i Norge. Enklere hverdag Jensen støttes av Kim Kuremyr i elektrobedriften Minel Klavestad Installasjon AS som installerer teknologien:

– Jeg syntes det er tøft av Snekkerteam å satse på smarthusteknologi. Bedre styring gir fordeler som en enklere hverdag, lavere strømregning og energiforbruk, samt at man over tid kan bygge på med mer teknologi som gir flere muligheter.

Lysbrytere festes til veggen med dobbeltsidig teip.

I et normalt norsk hjem står romoppvarming og varmtvann for om lag 80 prosent av strømregningen, ifølge beregninger fra Sintef. Statsforetaket Enova arbeider for omstillingen til et lavutslippssamfunn i Norge.
Inntil nylig kunne privatpersoner motta støtte fra Enova for å installere et styringssystem for varme.

– Å holde kontroll på energibruk i boligen er et viktig klimatiltak, sier Kuremyr, som syntes det er givende å samarbeide med en så fremoverlent utbygger:

– Dette er fremtiden og hva man forventer i nye boliger. Det er bare å hoppe uti med samla ben, følge med på utviklingen og være frempå, avslutter Kuremyr.

Ved å fjerne kabler går elektroinstallasjonen raskere.

Flere artikler i denne kategorien