Smartere smarthjem på trappene

20/5/24
Teknologi
20/5/2024

Smart hjemmeteknologi poppet opp over alt under årets CES-messe i Las Vegas. Men i mylderet var det mye som snarere enn å forenkle, åpnet for en rekke nye valg. Her er et knippe produkter som faktisk kan gjøre hverdagen din enklere på ulike områder.

1. Smartknapper, multifunksjonelle «lysbrytere»

Jo flere smarte dingser du får i hjemmet, jo flere apper er det gjerne å forholde seg til. Mobiltelefonen blir som en avansert fjernkontroll. Ofte kan det være befriende å heller forholde seg til fysiske brytere – men med et annet spekter av funksjoner enn det vi er vant til.

Nanoleafs nye smartknapper og multifunksjonelle lysbrytere kan tilpasses for å kontrollere ulike enheter og scenarioer i hjemmet. Disse enhetene lar brukere styre belysning og musikk gjennom berøring – eller via app. Ikke minst er smartknappene i stand til å lære seg vanene dine og for eksempel justere belysningen uten at du trenger å trykke på noe som helst.

2. Taklys som også er projektor og høyttaler

En projektor vil ofte se ut som et fremmedelement i en vanlig stue. XGIMI Aladdin skiller seg ut ved at den kombinerer taklys med en projektor og høyttaler. Denne enheten projiserer video på veggen, samtidig som den tilbyr lyd av høy kvalitet. Dette gjør Aladdin til en kompakt løsning for multimediaunderholdning. Og når den ikke er i bruk som projektor, ser den ut som en vanlig taklampe. Aladdin funker med Android TV, og med andre enheter via en transmitter.

3. Robotvindusvasker

Trenger du egentlig en robotvindusvasker? Vel, hvis du bor i tredje etasje og har vinduer som kan åpnes, kan det være nyttig å la en robot gjøre jobben på utsiden. Ecovacs Winbot W2 Omni bruker avansert teknologi for å navigere over vindusflatene, den renser effektivt uten at det er behov for å ettergå jobben manuelt. Ecovacs-roboten skal være i stand til å tilpasse seg mange ulike typer vinduer, og kan settes til ulike vaskemoduser avhengig av hvor skitne vinduene er.

4. Smartlås med håndgjenkjenning

Philips introduserte sin Wi-Fi Palm Recognition Smart Deadbolt, en smartlås som bruker håndflategjenkjenning for sikker og nøkkelfri hjemmetilgang. Denne låsen er designet for å øke sikkerheten ved å bruke biometrisk teknologi, og gir en praktisk måte å låse opp døren på uten fysiske nøkler eller koder. Smartlåsen skal fungere selv på skitne hender. Den fungerer også som ringeklokke, og vil være en del av Philips Home Access Smart Lock-produktlinjen.

5. AI-pute mot snorking

Motion Pillow 3 er en AI-drevet pute designet for å motvirke snorking. Denne puten justerer automatisk brukerens hodeposisjon ved hjelp av innebygde luftposer for å stoppe snorkingen. Den har også et søvnsporingssystem som kan overvåke søvnmønstre og en funksjon for opptak og avspilling av snorkelyder, noe som kan være til hjelp i diagnostisering. Med andre ord en nyttig sak både for den som snorker og den som eventuelt sover i samme seng som snorkeren.

Flere artikler i denne kategorien